MALZEMELER:
6 Adet patlıcan
Domates - sivri biber
1 Yemek kaşığı salça + 1,5 - 2 Su bardağı su
Kızartma için sıvıyağ
KÖFTE MALZEMELERİ;
400 gr. Kıyma
1 yumurta sarısı
1 Adet soğan
3 -4 diş sarımsak
1 Su bardağından 2 parmak eksik galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek
4 -5 Yemek kaşığı su (Galeta unu kullanırsak)
1 rer Çay kaşığı;kimyon,pulbiber,kekik.yarım çay kaşığı karabiber.Tuz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları uzunlamasına uzun ince dilimler şeklinde kesin.Süzgeçe aralarına bolca tuz serperek üs üste dizin,en az 3 -4 saat bekletin.
Bu işlemi yapmamızın nedeni hem kara suyunun çıkması,hem de fazla yağ çekmemesi için.
Köfteyi yoğuracağınız kabın içine sarımsakları ezin,soğanı rendeleyin,galeta ununu,suyu,yumurta ve baharatları ekleyerek yoğurup kıymayı da ilave ederek tekrar iyice yoğurun.
Yuvarlak formda köfteler hazırlayıp üzerini örterek buzdolabına kaldıralım.
Patlıcanları tuzları gitmesi için bol suyla yıkayıp,havlu peçete arasında kurutup kızgın yağda her iki tarafını da hafifçe kızartalım. Fazla yağını alsın diye havlu peçete üzerine çıkartalım.
Köfteleri hafif kızartalım.Kızarttığımız 2 patlıcan dilimini + şeklinde üst üste koyup ortasına bir köfte yerleştirin.
Patlıcan dilimlerini uçlarını köftelerin üzerine kapatıp kürdan batıralım.Açılmaması için.
Kürdanlara birer domates ve biber dilimi geçirip borcama dizelim.Patlıcanlar bitene kadar ayni şekilde hazırlayalım.
Bir kasede suyla salçayı birazda tuzla inceltip,patlıcanların üzerine de gezdirerek borcama dökelim.200 derece fırında pişirelim.
NOT;İsterseniz yayvan bir tencerede ocakta da pişirebilirsiniz.
İslim kebabı yapıcağınız zaman patlıcanlar uzun ve hafif tombulca olsun.Benim patlıcanlar ince olduğu için biraz küçük oldular.
6 Adet patlıcan
Domates - sivri biber
1 Yemek kaşığı salça + 1,5 - 2 Su bardağı su
Kızartma için sıvıyağ
KÖFTE MALZEMELERİ;
400 gr. Kıyma
1 yumurta sarısı
1 Adet soğan
3 -4 diş sarımsak
1 Su bardağından 2 parmak eksik galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek
4 -5 Yemek kaşığı su (Galeta unu kullanırsak)
1 rer Çay kaşığı;kimyon,pulbiber,kekik.yarım çay kaşığı karabiber.Tuz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları uzunlamasına uzun ince dilimler şeklinde kesin.Süzgeçe aralarına bolca tuz serperek üs üste dizin,en az 3 -4 saat bekletin.
Bu işlemi yapmamızın nedeni hem kara suyunun çıkması,hem de fazla yağ çekmemesi için.
Köfteyi yoğuracağınız kabın içine sarımsakları ezin,soğanı rendeleyin,galeta ununu,suyu,yumurta ve baharatları ekleyerek yoğurup kıymayı da ilave ederek tekrar iyice yoğurun.
Yuvarlak formda köfteler hazırlayıp üzerini örterek buzdolabına kaldıralım.
Patlıcanları tuzları gitmesi için bol suyla yıkayıp,havlu peçete arasında kurutup kızgın yağda her iki tarafını da hafifçe kızartalım. Fazla yağını alsın diye havlu peçete üzerine çıkartalım.
Köfteleri hafif kızartalım.Kızarttığımız 2 patlıcan dilimini + şeklinde üst üste koyup ortasına bir köfte yerleştirin.
Patlıcan dilimlerini uçlarını köftelerin üzerine kapatıp kürdan batıralım.Açılmaması için.
Kürdanlara birer domates ve biber dilimi geçirip borcama dizelim.Patlıcanlar bitene kadar ayni şekilde hazırlayalım.
Bir kasede suyla salçayı birazda tuzla inceltip,patlıcanların üzerine de gezdirerek borcama dökelim.200 derece fırında pişirelim.
NOT;İsterseniz yayvan bir tencerede ocakta da pişirebilirsiniz.
İslim kebabı yapıcağınız zaman patlıcanlar uzun ve hafif tombulca olsun.Benim patlıcanlar ince olduğu için biraz küçük oldular.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder