Farklı malzemelerle farklı lezzetler denemek kanıma işlemiş bir kere.Aniden gelen telefonla, yarın gelecek olan arkadaşlarıma evdeki savyer (kedi dili )bisküvileriyle ne yapsam diye düşünürken, aklıma buzdolabındaki bal kabağı tatlısı geldi.Ben farklı lezzette bir pasta hazırlayacak olmanın, kabak tatlım da şık bir pastaya dönüşecek olmasının sevinciyle neler mi yaptım buyurun tarife :
MALZEMELER :
2 su bardağı püre haline getirilmiş kabak tatlısı
2 su bardağı püre haline getirilmiş kabak tatlısı
2 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
24 adet savyer bisküvisi (kedi dili bisküvi)
Kabak tatlısının şerbeti,
HAZIRLANIŞI :
Önce , şerbetinin süzülmesi için kabak tatlısını süzgeçe aldım.
2 bardak sütle pudingi pişirip soğumaya bıraktım. Puding katı kıvamlı olacak. Özellikle az sütle pişirdim kabak püresini ilave edince sulanmasın diye. Şerbeti süzülen bal kabağı tatlısını el blenderından geçirdim.Soğuyan pudingi de ilave edip tekrar el blenderından geçirdim. Böylece turuncu renkli bir krema elde etmiş oldum.
Püre haline getirdiğim bal kabaklarını pudinge ilave etmeden önce sizlere tam bir ölçü verebilmek için su bardağına doldurarak ölçtüm. 2 su bardağı dolusu çıktı.
18 cm lik çember kalıbın , çember kısmını servis tabağına aldım , savyer bisküvileri kabak tatlısının süzülen şerbetine hafifçe batırıp bekletmeden çıkarıp (çok çabuk yumuşayıp dağılabiliyor) çemberin içine dizdim. Tatlının şerbeti az ise biraz suyla sulandırabilirsiniz. Üzerine kabaklı kremadan yaydım ve bir kat bisküvi bir kat krema olarak bisküviler bitene kadar kat kat dizdim. En üstüne de bolca krema sürerek buzdolabına kaldırdım. Biraz krema kaldı.Onu da bir kaseye koyarak buzdolabına kaldırdım. Yan duvarlarına sürmek için.Ertesi gün çemberi çıkardığımda, kremanın kendiliğinden yan duvarlarına kadar indiğini sürmeye gerek olmadığını gördüm. Kalan kremayı süsleme pompasına doldurarak, pastanın üzerine toplar sıkarak süsledim. Gerçekten de çok hafif ve süper lezzetli bir pasta oldu.
Bal kabağı yemeyen çocuklarınıza bu şekilde pasta yaparak yedirebilirsiniz. Çünkü çok faydalı bir besin kaynağımız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder