Kepekli Ekmek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

Kepekli Ekmek

Evde sizde Kepekli Ekmek yapabilirsiniz işte size kolay tarifi burada paylaşıyorum.


MALZEMELER



1,5 su bardağı kepekli un

1 su bardağı beyaz un

1 tatlı kaşığı instat kurumaya

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 su bardağı ılık su

1 çorba kaşığı zeytinyağı



YAPILIŞI



Karıştırma kabına unumuzu koyup ortasına şekerini, mayasını ve zeytinyağını ekliyoruz. Daha sonra tuzunu unun etrafına serpiyoruz. Suyunu döküp hamuru 5 dakika kadar yoğurup üzerini kapatıp 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.



Hamurumuz mayalandıktan sonra 3-4 dakika kadar daha yoğurup şekillendiriyoruz. Ekmeğimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz. Ekmeğin üzerine 2-3 kere bıçakla çizik atıyoruz.



Yarım saat daha ılık ortamda dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here