İncirli Muhallebili Tatlı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

İncirli Muhallebili Tatlı

Tatlı olurda İncirli Muhallebili Tatlısı olmazmı işte size hızlı ve pratik bir tarif ile karşınızdayız.


MALZEMELER



3 tane oda ısısında yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2 çay kaşığı tarçın

6 tane kuru incir

1 su bardağı çekilmiş ceviz



Keki ıslatmak için

1,5 su batrdağı ılık su

1 tatlı kaşığı neskafe

Yarım su bardağı şeker



Muhallebisi için

1 kilo süt

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı un

5-6 yemek kaşığı şeker

1 paket kremşanti

1 çay kaşığı tereyağ



YAPILIŞI



Öncelikle incirleri 5 dakika ılık suda bekletiyoruz. Şeker ve yumurtaları köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek harca katıyoruz. Diğer malzemelerini de ekleyip yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına katıp 170 derece de pişiriyoruz.



Diğer taraftan muhallebisi için nişasta, un ve şekere sütü azar azar ilave ederek çırpıyoruz. Muhallebi piştikten sonra tereyağını ekliyoruz. Daha sonra kremşantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.



Kek piştikten sonra ılık suda erittiğimiz şeker ve neskafeyi karıştırarak kekin üzerine kaşıkla döküyoruz. Daha sonra muhallebisini üzerine yayıyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here