Beşamelli Mantarlı Et Sote - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

Beşamelli Mantarlı Et Sote

Tadına doyun olmayan harika bir lezzet ile karşınızdayız. Beşamelli Mantarlı Et Sote tarifi burada.


MALZEMELER



500 gr kuşbaşı dana eti

250 gr mantar

1 tane kuru soğan

2 tane yeşil biber

1 tane domates

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber



Beşamel Sosu İçin

Yarım yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



YAPILIŞI



Eti kavuruyoruz. Üzerine soğan ve sarımsak ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra mantarları ve domatesleri doğruyoruz. Et sotemize bu şekilde iyice kavuruyoruz.



Diğer taraftan beşamel sosumuz için tencereye tereyağını eritip ununu ekleyip kavuruyoruz. Bu işlem unun kokusu çıkana kadar yapılır. Üzerine sütünü azar azar karıştırarak ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.



Son olarak tuz ve karabiberini ekliyoruz. Pişmiş olan et sotemizi fırın tepsisine döküp beşamelini üzerine yayıyoruz. Daha sonra kaşar peynirini serpip fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here