Tadına doyun olmayan harika bir lezzet ile karşınızdayız. Beşamelli Mantarlı Et Sote tarifi burada.
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı dana eti
250 gr mantar
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tane domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Beşamel Sosu İçin
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Eti kavuruyoruz. Üzerine soğan ve sarımsak ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra mantarları ve domatesleri doğruyoruz. Et sotemize bu şekilde iyice kavuruyoruz.
Diğer taraftan beşamel sosumuz için tencereye tereyağını eritip ununu ekleyip kavuruyoruz. Bu işlem unun kokusu çıkana kadar yapılır. Üzerine sütünü azar azar karıştırarak ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Son olarak tuz ve karabiberini ekliyoruz. Pişmiş olan et sotemizi fırın tepsisine döküp beşamelini üzerine yayıyoruz. Daha sonra kaşar peynirini serpip fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Post Top Ad
Responsive Ads Here
18 Haziran 2013 Salı
Anasayfa
ana yemekler
Beşamelli
et sote tarifi
et söte
lezzet
lezzet sofrası
Mantarlı
Sote
Beşamelli Mantarlı Et Sote
Beşamelli Mantarlı Et Sote
Etiketler
# ana yemekler
# Beşamelli
# et sote tarifi
# et söte
# lezzet
# lezzet sofrası
# Mantarlı
# Sote
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Sote
Etiketler:
ana yemekler,
Beşamelli,
et sote tarifi,
et söte,
lezzet,
lezzet sofrası,
Mantarlı,
Sote
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder