Ispanakli Çanak Köfte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Haziran 2013 Cuma

Ispanakli Çanak Köfte Tarifi

Meşhur lezzet çanak köfte tarifi ile sofralar şenlenecek.

MALZEMELER :
500 gram kıyma


1 adet kuru soğan

1 yumurta

2-3 dilim ekmek

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

 ½ çay kaşığı kara biber


İÇ HARCI :

400 gram ıspanak

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 domates  veya 1 tatlı kaşığı salça

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir miktar  tuz ve karabiber



ÜZERİ İÇİN:

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 tatlı kaşığı dolusu sıvı yağ

1 tatlı kaşığı dolusu  salça



HAZIRLANIŞI :

Köfteyi yoğuracağınız kaba soğanı rendeleyin.Ekmeği ıslatıp avucunuzda sıkarak,  yumurta ve baharatları da ekleyip  kıyma haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.Kıymayı da ilave ederek yoğurun. 10-15 dk. dinlendirip yumurta büyüklüğünde parçalara ayırdığınız  köfteleri  baş ve işaret parmaklarınızı suyla ıslatıp çukurlaştırarak çanak şekline getirin ve yağlanmış borcam veya herhangi bir fırın tepsisine dizin.  Fırında 180 derecede  kızarana kadar pişirin.


Ispanakları  ayıklayıp kumu kalmayıncaya kadar yıkayarak suyunun süzülmesi için süzgece alın. Soğan ve sarımsağı küçük  yemeklik doğrayarak 1 kaşık sıvı yağ ile  biraz kavurun. Doğradığınız ıspanakları da ilave ederek kısık ateş te kavurmaya devam edin. Tuzunu da ekleyip saldığı suyu çekene kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dk kadar pişirin. Karabiber serperek  ocağı söndürün.

Fırında pişen köftelerin içlerini ıspanaklı harçla doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini  paylaştırın.  Tavanın içerisine sıvı yağı ve salçayı koyup karıştırarak bir su bardağı su ilave edin. Kaynayınca köftelerin üzerine kaşıkla gezdirip kalanını da boşluklarına dökerek tekrar fırına verin. Kaşarlar eriyinceye kadar pişirip yanında ister fırında kızarttığınız parmak patatesle  isterseniz pilav eşliğinde servis yapın. 




                                           Afiyet olsun...


Ben ilk yaptığımda yoğurduğum bu malzemeyle yumurta büyüklüğünde 14 köfte hazırladım. Pişerken küçüldüler içlerine ıspanaklı harcı dağ tepeciği gibi doldurmak zorunda kaldım. Daha sonra yaptığımda  içlerini daha rahat doldurabilmek için daha büyük 8 adet köfte hazırladım, fikir olması için yazmak istedim tercih sizin.


Resimde görülen köfteler küçük boy.


                                             Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here