Baharat Marineli Izgara Bonfile - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Haziran 2013 Cuma

Baharat Marineli Izgara Bonfile

Şeflerimizden püf noktalarıyla bilgilenerek öğrendiğimiz lezzetlerden.

''Taze Baharat Marineli Izgara Bonfile''tarifini paylaşarak etkinlik tariflerimizin sonuna geldik.Bu  nefis lezzetleri sizlerinde hazırlayarak beğenmeniz dileklerimle şimdiden afiyet olsun diyerek tarife geçiyorum.

MALZEMELER:
4  Dilim bonfile

4  Dal taze kekik

4  Dal taze biberiye

4  Diş sarımsak

1  Tatlı kaşığı tane karabiber

1 /2  Yarım su bardağı zeytinyağı

Deniz tuzu



HAZIRLANIŞI:

Bonfileleri tuz hariç diğer malzemeler ile marine ederek en az yarım saat,vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletin.Önceden marine ettiyseniz pişirmeden yarım saat önce buzdolabından çıkarıp oda ısısına getirin.

Pişirmeden hemen önce her 2 tarafını iyice tuzlayın.

İyice ısıtıp yağladığınız dökme demir tava/ızgara ya da paslanmaz çelik tavada bonfilenin her iki tarafına da 3 er dakika kadar iz verin.Burada ki işlemle etin yumuşak olması ve lezzet kaybına uğramaması için,etin suyunu içine hapsederek mühürlemiş oluyoruz.İz verdikten sonra altını kıstığınız ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.

180 derece ısıtılmış fırında da pişirmeyi tamamlayın.

Az pişmiş için 13 - 15 dakika,iyi pişmiş için yaklaşık 20 - 25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.



Biz o gün bonfileyi marine ederek zaman kısıtlı olduğu için yarım saat bekletip,bütün bir parça olarak önce mühürledik,


                                Sonra fırında pişirerek dilimledik,







Sonra da Risotto ile servis yaptık.


Afiyet olsun...


                               ETKİNLİK  MENÜMÜZ:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here