Ekşili Köfte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Haziran 2013 Pazartesi

Ekşili Köfte Tarifi


Lezzetli Köfteler ve Tarifleri ara vermeden devam


Malzemeler :

1 kg. koyun kıyması
100 gr. ekmek içi
50 gr. sâde yağ
50 gr. un
3 âdet yumurta
1,5 limon
Tuz, karabiber.

Ekşili Köfte Tarifi:
Et, 100 gr. ıslatılmış ekmek içi ile iki defa et makine­sinden geçirilir veya iyice yoğurulur. 3 yumurta akı, tuz, biber* İlâve edilerek biraz daha yoğurulur. Cevizden küçük parçalara ayrılarak ıslak avuç arasında yuvarlanır. Bir ten­cereye bir litre su konur. Tuz atılır. Kaynayınca köfteler ilâve edilir. Yavaş yavaş kaynatılarak yarım litre suyu ka­lıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta 50 gr. yağ, 50 gr. un 4 – 5 dakika müddetle kavrulur. Köftenin suyu ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar 3 yumurta sarısı, 1 5 li­mon suyu ile çarpılır. Bir bardak soğuk su ile sulandırılır. Kaynayan unlu köfte suyuna ilâve edilir. Köftelerin üzeri­ne boşaltılır. Garnetür olarak ceviz büyüklüğünde hazırlan­mış, buharda pişmiş patates ilâve edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here