Ekşili Köfte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Haziran 2013 Pazartesi

Ekşili Köfte Tarifi


Lezzetli Köfteler ve Tarifleri ara vermeden devam


Malzemeler :

1 kg. koyun kıyması
100 gr. ekmek içi
50 gr. sâde yağ
50 gr. un
3 âdet yumurta
1,5 limon
Tuz, karabiber.

Ekşili Köfte Tarifi:
Et, 100 gr. ıslatılmış ekmek içi ile iki defa et makine­sinden geçirilir veya iyice yoğurulur. 3 yumurta akı, tuz, biber* İlâve edilerek biraz daha yoğurulur. Cevizden küçük parçalara ayrılarak ıslak avuç arasında yuvarlanır. Bir ten­cereye bir litre su konur. Tuz atılır. Kaynayınca köfteler ilâve edilir. Yavaş yavaş kaynatılarak yarım litre suyu ka­lıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta 50 gr. yağ, 50 gr. un 4 – 5 dakika müddetle kavrulur. Köftenin suyu ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar 3 yumurta sarısı, 1 5 li­mon suyu ile çarpılır. Bir bardak soğuk su ile sulandırılır. Kaynayan unlu köfte suyuna ilâve edilir. Köftelerin üzeri­ne boşaltılır. Garnetür olarak ceviz büyüklüğünde hazırlan­mış, buharda pişmiş patates ilâve edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages