Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Haziran 2013 Pazar

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı
Bu akşamüstü ekmeğimiz azdı. Ekmek hamuru yoğurmuştum ama, hamuru çikolatalı yaptığım için zeytinyağlı yemeğimizin yanında ekmek kalmadı. Bende üç kişilik, bir öğünde bitmesini istediğim, az ölçüde yaptığım bulgur pilavının tarifini sizinle paylaşmak istedim. Hemen hemen tüm reçetelerim gramlı oluyor.
Mutfağımın  olmazsa olmazları var. Bunlardan birisi küçük bir yemek çalar saati. Diğeri sinbo marka çok ucuz bir mutfak tartısı. Nelere para vermiyoruz ki...Çünkü tartı olmazsa, el kararı ile yapılan her şeyin lezzeti sürekli değişik oluyor. Bir öncekine benzemiyor. Mutfağa tutkuluysanız, en azından tartınız olmalı diyorum. Küçücük bir mutfak  defteriniz de olursa, etariflerinizi yazar ve sürekli aynı lezzette ürünler çıkarırsınız. Artık defter de tutulmuyor ya! Bilgisayar tüm bilgilerimizi depoluyor nasılsa.
MALZEMELERİ:
100 gram arpa şehriye
300 gram pilavlık bulgur
750 gram soğuk su
50 gram kırmızı paprika biber(doğrayıp derin dondurucuya koyduğumdan kullandım)
10 gram tuz
2 gram tatlı toz kırmızı biber
Tuzlukla karabiber
İsteğe bağlı kuru kekik
50 gram rivyera zeytinyağı
20 gram tereyağı
1 çay bardağı konserve mısır
 YAPILIŞI:
1- Küçük bir çelik tencerede yağları kızdıralım ve arpa şehriyeyi kavuralım.
2- Arpa şehriye pembeleşince paprika biberi atalım. 5 dakika sonra tencerinin ortasını havuz gibi açalım.
3- Toz kırmızı biberi atalım ve mis gibi kokuncaya kadar karıştıralım ve suyu ekleyelim.
4- Su kaynayınca tuzu ve bulguru atalım tencereye. Tekrar kaynayınca mısırı ekleyelim.
5- Beş dakika hızlı ateşte suyunu çektirelim, isteğe bağlı olan kekiği atalım.
6- En küçük ocağın yarım ateşinde 10 dakika demlendirip, ocağı kapatalım ve bir kez kenarlarından içeriye doğru karıştıralım.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here