İki Şehriyeli Pirinç Pilavı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Haziran 2013 Pazar

İki Şehriyeli Pirinç Pilavı

İki Şehriyeli Pirinç Pilavı.
Sabah sucuklu kuru fasulye yapmıştım ya... Yanına pilav yapmak istedim ve pirincimin çok az olduğunu gördüm. Yapmaya değmeyecek kadar azdı. hemen çözüm üretip, tel şehriye ve arpa şehriyesi daha çoğunlukta olan pilav yapmaya karar verdim. Biz ailece kavurarak yaptığım şehriye pilavlarına bayılırız. Şimdi size de yazacağım.

MALZEMELERİ:
200 gram pirinç
150 gram arpa şehriye
100 gram tel şehriye
5 gram tuz
900 gram soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağ(yağları siz kendi isteğinize göre gramlayın. Her ailenin yağ oranı farklı oluyor)
Yarım çay bardağı rivyera zeytinyağı

YAPILIŞI:
1- Önce pirinci ılık suyla ıslatalım ve 4 gram tuz atalım, on beş dakika bekletelim ve süzelim.Yıkayıp süzgüde bırakalım.
2- Tencereye yağı koyalım, eryince şehriyeleri ekleyelim ve kavuralım. Rengi koyulaşınca su ve tuzunu ekleyelim. Kaynadıktan sonra pirinci de katalım suya.
3- Beş dakika harlı ateşte göz göz olmasını bekleyelim, küçük ocağa alıp kısalım ve 10 dakika demletip iki kez karıştıralım. Ocağı kapattıktan beş dakika sonra tencerenin yanlarından, içeriye doğru kaşıkla atarak karıştıralım pilavımızı(bu şekilde karıştırmazsak yanları lapa oluyor tüm pilavların). Bizim favorimiz bu pilav. Umarım siz de beğenirsiniz. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages