Malzemeler:
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 bardak şeker
- 1 yumurta
- 3 kaşık nişasta
- 3 kaşık un
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema (piştikten sonra ilave edilecek)
Kadayıf için:
- 300 gr kadayıf
- 2 kaşık tereyağ
- 1 bardaktan 2 parmak az toz şeker
- 1/2 bardak ceviz içi
YAPILIŞI:
Tencerede kadayıfı rengi değişene kadar kavuralım ,şekeri ilave edip biraz daha kavuralım ,ikiye bölüp yarısına cevizi ekleyelim,kenara alalım.
(Servis şeklimize göre borcama veya porsiyonluk olarak yarısını kabımıza alalım )
Sütle (krema hariç )tüm malzemeyi iyice çırpıp hafif ateşte sürekli karıştırarak muhallebi yapalım,pişince kenara alıp çırpalım ve kremayı ilave edelim iyice karıştıralım.
ilk önce kaplarımıza kadayıfın cevizsiz olanını alta gelecek şekilde pay edelim,üzerine muhallebiyi paylaştırıp kalan kadayıfın (cevizli olanı) yarısını üzerine pay edip servis için arzuya göre hazırlayalım.
Sofra Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder