MUHALLEBİLİ KADAYIF TARİFİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Mayıs 2013 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KADAYIF TARİFİ

Kahve sohbetlerine çok yakışan iki lezzet Muhallebili Kadayıf Tatlısı ve Truf  önce kadayıfın tarifini hazırladım .Bol köpüklü mis gibi TÜRK KAHVESİ yanında keyifli sohbetler dileğiyle...


Malzemeler:
Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 bardak şeker
  • 1 yumurta 
  • 3 kaşık nişasta
  • 3 kaşık un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (piştikten sonra ilave edilecek)

Kadayıf için:

  • 300 gr kadayıf
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 bardaktan 2 parmak az toz şeker
  • 1/2 bardak ceviz içi

YAPILIŞI:
Tencerede kadayıfı rengi değişene kadar kavuralım ,şekeri ilave edip biraz daha kavuralım ,ikiye bölüp yarısına cevizi ekleyelim,kenara alalım.
(Servis şeklimize göre borcama veya porsiyonluk olarak yarısını kabımıza alalım )
Sütle  (krema hariç )tüm malzemeyi iyice çırpıp hafif ateşte sürekli karıştırarak muhallebi yapalım,pişince kenara alıp çırpalım ve kremayı ilave edelim iyice karıştıralım.
ilk önce kaplarımıza kadayıfın cevizsiz olanını  alta gelecek şekilde pay edelim,üzerine muhallebiyi paylaştırıp kalan kadayıfın (cevizli olanı) yarısını üzerine pay edip servis için arzuya göre hazırlayalım.

Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here