PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Mayıs 2013 Çarşamba

PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Pofuduk pofuduk kabaran nefis bir paskalya çöreği tarifi ,tarifi bu konuda uzman arkadaşım Sevgili Fatma dan  alıp aynen uyguladım ve yumuşak nefis mis gibi portakal kokulu bir çörek oldu.



MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 60 gr tere yağ(erimiş)
  • 1 su bardağından iki parmak az ılık süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı silme mahlep
  • 20 gr maya
  • Aldığı kadar un( yaklaşık 500 gr )

YAPILIŞI:
Malzemeleri ekmek yapma makinesi ile yoğurup ,yaklaşık 2 saat mayalandıralım,hamur hazır olunca makineden  alıp 3 parçaya bölelim ve saç örgüsü şekli verelim.
Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine alıp ,üzerine yumurta sarısı sürelim,üzerine bol şeker serpelim.
Fırına koyup çok az ısıda 25-40 derece arasında 40 dakika tekrar mayalandrıp,160-170 derecede 35 dakika pişirelim.Çöreğimiz hazır AFİYET OLSUN.

Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here