ELMALI KEK TARİFİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Mayıs 2013 Çarşamba

ELMALI KEK TARİFİ

Kızımın öğretmenleri için hazırladığım elmalı ,portakal aromalı kek tarifi...
En çok yaptığım ve beğendiğim kek tarifi ,pişirirken evi mis gibi tarçın ve elma kokusu sarıyor...


MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  •  2,5 çay bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet elma küçük doğranmış (fuji elma)
  • 1 adet portakal kabuğu iri rendelenmiş
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (elma ile karıştırılacak)
  • 2 çay kaşığı tarçın  (elma ile karıştırılacak)

YAPILIŞI:
Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım  süt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edelim
un+kabartma tozu karışımını ekleyip iyice karıştıralım kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt sıkıştırıp üzerine dökelim.
Üzerine elmalı karışımı hazırlayıp dökelim ve 180 derecede pişirelim .
Pişen ve soğuyan kekimizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
NOT: Kek tarifi verirken kendi bardak ve kalıp ölçülerime göre veriyorum ,kekte önemli olan kıvam krema kıvamında olmalı ,bir kaşıkla döktüğünüzde baldaki gibi daireler oluşuyorsa kıvam almıştır.

Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages