En çok yaptığım ve beğendiğim kek tarifi ,pişirirken evi mis gibi tarçın ve elma kokusu sarıyor...
MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet elma küçük doğranmış (fuji elma)
- 1 adet portakal kabuğu iri rendelenmiş
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
- 3 yemek kaşığı toz şeker (elma ile karıştırılacak)
- 2 çay kaşığı tarçın (elma ile karıştırılacak)
YAPILIŞI:
Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım süt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edelim
un+kabartma tozu karışımını ekleyip iyice karıştıralım kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt sıkıştırıp üzerine dökelim.
Üzerine elmalı karışımı hazırlayıp dökelim ve 180 derecede pişirelim .
Pişen ve soğuyan kekimizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
NOT: Kek tarifi verirken kendi bardak ve kalıp ölçülerime göre veriyorum ,kekte önemli olan kıvam krema kıvamında olmalı ,bir kaşıkla döktüğünüzde baldaki gibi daireler oluşuyorsa kıvam almıştır.
Sofra Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder