Lezetli Balık Pilaki Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mayıs 2013 Perşembe

Lezetli Balık Pilaki Tarifi


Pilaki hemde balık buyurun lezzet dünyası sizleri mükemmel balık yemekleri ile bekliyor.


Malzemeler :

2 adet palamut balığı
250 gr. zeytinyağı
500 gr. patates
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet soğan
1,5 limon
Yarım demet maydanoz
2 küçük baş kereviz
2 defne yaprağı
Tuz.

Balık Pilaki Tarifi:

Soğan ve havuç ayıklanır. Uzunlamasına ikişer parça­ya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğra­nır. 2,5 desi – litre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavru­lur. Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kayna­tılır. Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyu­larak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kayna­makta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır. Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır. Limon sıkılır. Birkaç taşım daha kaynatılır. Servis tabağına konur.


En Lezzetli Pilaki Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here