TARİFE GÖRE YAPILDIĞINDA (TARİF 10 PORS.İÇİNDİR) 1 PORSİYON KALORİSİ =200 KKAL'DİR.
Malzemeler :
Tart Hamuru için:
2 adet 24 cm çapında tart hamuru için (dilerseniz malzemelerin yarısıyla 1 adet tart hamuru da hazırlayabilirsiniz)
150 gram tereyağı, soğuk
1/4 su bardağı buz gibi soğuk su
1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi
2+3/4 su bardağı (385 gram) un
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı (7 gram) deniz tuzu
MUHALLEBİSİ İÇİN :
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 PKT. VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
ÜSTÜ İÇİN :
MANDALİNA VE ÜZÜM
1PKT. TART JOLESİ
Yapılışı:
Sirkeli su hariç tüm malzemeyi rondodan geçirin.tereyağı küp küp doğranarak ve soğuk olarak konmuş olsun.sonrasında her defasında 1-2 kaşık soğuk sirkeli sudan ekliyoruz-rondoyu çalıştırıyoruz, hamur parçalanmaz hale gelince tamamdır :)
2 streç film arasında merdaneyle açıp tart kalıbına aktarıyoruz.Hamurun üstüne çatalla delikler açıp yağlı kağıt serin.Kabarmaması için yağlı kağıdın üzerini nohut veya fasulyeyle kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız hamurun üzerindekileri aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Muhallebi için süt,un,şeker,yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan almadan 2 dakika önce terayağını ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi tartın üzerine dökün.Biraz soğuyunca meyveleri yerleştirip tart jölesiyle kaplayın.(Ben mandalinaları ortadan ikiye bölerek kelebek şekilli kullandım).Eğer hemen tüketlecekse tart jölesi kullanılmayabilir.
AFİYET OLSUN :)
En Leziz Yemek Tarifleri için Kadınlar Burada Buluşuyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder