Kremsantili Tatli Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Kremsantili Tatli Tarifi

Yapimi cok basit fakat tadi nefis bir pratik tatli (pasta) tarifi verecegim;

Ölcülerinden dolayi ismi fincan tatlisi-fincanpastasi da olabilir..........

Malzemeler;
5 yumurta
1 kahve (nescafe)fincani nisasta
1 kahve(nescafe)fincani tozseker
1,5 kahve(nescafe)fincani un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Arasina;
1 paket kremsanti
1 su bardagi süt

Serbeti icin;
1,5 fincan tozseker
3 fincan su
3 damla limonsuyu

Yapilisi;
Yumurta ve sekeri iyice cirpin nisastayi,unu,kabartmatozu ve vanilyayida ilave edip tekrar cirpin yaglanmis dikdörtgen( kücük)bir tepsiye dökün ve 180 dereceli önceden isitilmis firinda pisirin.Kek piserken bir tencerede serbeti hazirlayin ve ilimaya birakin.Kek pisince biraz iliyinca ortadan ikiye bölün ve alt kismi tekrar tepsisine yerlestirin üzerine iyice soguyunca kremsantiyi hazirlayip sürün ve diger yarisinida üzerine tekrar kapatin.Sogumaya yakin bir ilikliga gelince serbetini üzerine gezdirin.Bol hindistan cevizi serpip servis yapin.
Afiyet olsun.

Tatlı Kek Pasta Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here