Kiymali Pide Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Kiymali Pide Tarifi







malzemeler



  • 1 tane yas maya 40 gramlik.

  • Aldigi kadar ben yaklasik 1 kilo un kullandim

  • 1 su bardak ay cicek yag 1 parmak kadar eksik 

  • 3 su bardak ilik süt

  • 1 tatli kasik tuz

  • 1 tatli kasik toz seker
üzerine 



  •  tane yumurta sarisi 

  • 1 tane yumurta aki

ic malzemesi



  • 2 tane kuru  soğan

  • 2 tane sivri yesil biber

  • 1 tane sari dolmalik biber

  • 2 dis sarimsak 

  • 1 demet maydanoz

  • 1 yemek kasigi domates salca si

  • 1 yemek kasik biber salcasi

  • 1 cay kasik kara biber

  • 1 tatli kasik pul biber

  • 700 gram dana  kiyma  

  • yarim cay bardak sivi yag

hazirlanisi



  • Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yuguralim hamur cok yumusak bir hamur.

  • Üzerini kapatip dinlenmeye birakin.

  • Ic malzemenizi bu arada hazirlayin.

  • Sogan ,maydanoz ve biberleri ince bir sekilde dograyin

  • sarimsagida rendeleyin.

  • kiymayla tüm ic malzemeleri bir karistirin.

  • Üzerine sürmek icin yumurta aki ile sarisini cirpin.

  • Pidenizi hamurdan yumaklar bezeleyip merdane ile acin.

  • Harcinizda 1 yemek kasik koyup kasigin tersi ile düzeltin.

  • kenarlarinidüzeltip sekilini verince üzerine bastirin pide ninkenarlarinin üzerine yumurta sürün.

  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin .

Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages