Kiymali Pide Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Kiymali Pide Tarifi







malzemeler



  • 1 tane yas maya 40 gramlik.

  • Aldigi kadar ben yaklasik 1 kilo un kullandim

  • 1 su bardak ay cicek yag 1 parmak kadar eksik 

  • 3 su bardak ilik süt

  • 1 tatli kasik tuz

  • 1 tatli kasik toz seker
üzerine 



  •  tane yumurta sarisi 

  • 1 tane yumurta aki

ic malzemesi



  • 2 tane kuru  soğan

  • 2 tane sivri yesil biber

  • 1 tane sari dolmalik biber

  • 2 dis sarimsak 

  • 1 demet maydanoz

  • 1 yemek kasigi domates salca si

  • 1 yemek kasik biber salcasi

  • 1 cay kasik kara biber

  • 1 tatli kasik pul biber

  • 700 gram dana  kiyma  

  • yarim cay bardak sivi yag

hazirlanisi



  • Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yuguralim hamur cok yumusak bir hamur.

  • Üzerini kapatip dinlenmeye birakin.

  • Ic malzemenizi bu arada hazirlayin.

  • Sogan ,maydanoz ve biberleri ince bir sekilde dograyin

  • sarimsagida rendeleyin.

  • kiymayla tüm ic malzemeleri bir karistirin.

  • Üzerine sürmek icin yumurta aki ile sarisini cirpin.

  • Pidenizi hamurdan yumaklar bezeleyip merdane ile acin.

  • Harcinizda 1 yemek kasik koyup kasigin tersi ile düzeltin.

  • kenarlarinidüzeltip sekilini verince üzerine bastirin pide ninkenarlarinin üzerine yumurta sürün.

  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin .

Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here