malzemeler
- 1 tane yas maya 40 gramlik.
- Aldigi kadar ben yaklasik 1 kilo un kullandim
- 1 su bardak ay cicek yag 1 parmak kadar eksik
- 3 su bardak ilik süt
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tatli kasik toz seker
- tane yumurta sarisi
- 1 tane yumurta aki
ic malzemesi
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane sivri yesil biber
- 1 tane sari dolmalik biber
- 2 dis sarimsak
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kasigi domates salca si
- 1 yemek kasik biber salcasi
- 1 cay kasik kara biber
- 1 tatli kasik pul biber
- 700 gram dana kiyma
- yarim cay bardak sivi yag
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yuguralim hamur cok yumusak bir hamur.
- Üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
- Ic malzemenizi bu arada hazirlayin.
- Sogan ,maydanoz ve biberleri ince bir sekilde dograyin
- sarimsagida rendeleyin.
- kiymayla tüm ic malzemeleri bir karistirin.
- Üzerine sürmek icin yumurta aki ile sarisini cirpin.
- Pidenizi hamurdan yumaklar bezeleyip merdane ile acin.
- Harcinizda 1 yemek kasik koyup kasigin tersi ile düzeltin.
- kenarlarinidüzeltip sekilini verince üzerine bastirin pide ninkenarlarinin üzerine yumurta sürün.
- Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin .
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder