Limonlu Kek
malzemeler
- 375 gram margarin (sanella kullandim)
- 150 gram bugday nisastasi
- 1 tutam toz(cay kasikgin ucu ile )
- 300 gram toz seker
- 5 tane yumurta
- 1 tane vanilya sekeri
- 5 yemek kasik limonun suyu ve kabugunun rendelenmis hali
- 300 gram un
glasur icin malzeme
- 250 gram pudra sekeri
- 1 tane limon suyu
- üzerine 1 tane limon
hazirlanisi
- Yumurtayi sarisinda ayirin .
- Yumurtanin beyazini ilk önce derin bir kabin icersinde mikserle cirpin köpük haline gelinceye kadar.
- Margarin ,vanilya sekeri ve sekeride yumurtanin üzerine ekleyip kirem gibi oluncaya kadar devam cirpin.
- Yumurta sarisini ,un , tuz 5 yemek kasik limon suyu ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.
- Ben bor cam kullandim yaglayip unlayin .
- Harcinizi üzerine döküp 175 derece firinda pisirin .
- Kek firinda cikinca 1 saat kadar sogusun .
- Üzerine Pudra sekerive limon suyunu bir kasikla iyice cirpip soguk kekin hertarafina sürün.
- Bir limonu önceden ince ücgen dilimleyip pura sekerini ürünce hemen siralayin yapisin imon dilimleri .
- AFIYETLER OLS
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder