Limonlu Kek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek






malzemeler



  • 375 gram margarin (sanella kullandim)

  • 150 gram bugday nisastasi

  • 1 tutam toz(cay kasikgin ucu ile )

  • 300 gram toz seker

  • 5 tane yumurta

  • 1 tane vanilya sekeri

  • 5 yemek kasik limonun suyu ve kabugunun rendelenmis hali

  • 300 gram un

glasur icin malzeme



  • 250 gram pudra sekeri

  • 1 tane limon suyu 

  • üzerine 1 tane limon 

hazirlanisi



  • Yumurtayi sarisinda ayirin .

  • Yumurtanin beyazini  ilk önce derin bir kabin icersinde mikserle cirpin köpük haline gelinceye kadar.

  • Margarin  ,vanilya sekeri ve sekeride yumurtanin üzerine ekleyip kirem gibi oluncaya kadar devam cirpin.

  • Yumurta sarisini ,un , tuz 5 yemek kasik limon suyu ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.

  • Ben bor cam kullandim yaglayip unlayin .

  • Harcinizi üzerine döküp 175 derece firinda pisirin .

  • Kek firinda cikinca 1 saat kadar sogusun .

  • Üzerine Pudra sekerive limon suyunu bir kasikla iyice cirpip soguk kekin hertarafina sürün.

  • Bir limonu önceden ince ücgen dilimleyip pura sekerini ürünce hemen siralayin yapisin imon dilimleri .

  • AFIYETLER OLS



Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages