Kiymali Börek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Kiymali Börek Tarifi



ic malzemesi


  • kıyma 600 gram kadar

  • 3 tane kuru soğan

  • tuz, karabiber, pulbiber

  • yarım demet kıyılmış maydanoz 

  • 150 gram rendelenmis kasar peyniri

  • 1 paket böreklik hazir yufga 6 tane yuvarlak  ben ortalarindan ikiye böldüm

üzerine ve icine sürmek icin malzeme



  • 200 ciy kirema

  • 3 tane yumurta

  • 300 gram yogurt

  • susam ve cörek otu  üzeri icin

hazirlanisi






  • 3 çorba kaşığı yağda soğanları öldürün.

  • Kıymayı ilave edin ve suyunu bırakana kadar ara sıra karıştırarak kavurun.

  • Baharatlarını ve maydonozunu da ilave ederek karıştırın ve soğuması için bir kenara alın.

  • Kasarinida soguyunca ilave edip karistirin.

  • Tepsinize siralayin börekleri.

  • Benim 1,5 tepsi cikdi börek

  • Ciy kirema ,yogurt ve yumurtayi iyice cirpin.

  • Yufganiza  1,5 yemek kasik döküp firca ile hertarafina sürün.

  • Harcinizdan koyun ve kenarlari ic kisma kapatip böreinizi uc kisma dogru sarin.

  • Üzerine kalan kiramali harcizi sürün bolcana olursa dahada güzel oluyor

  • Susam ve cörek otunu serpistirip 180 derecede pisirin .



Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here