Yoğurtlu kabak tatlısı tarifi müthiş lezzet sizlerle
malzemeler
- 3 tane kabak
- 2 tane havuc
- 4 yemek kasik sivi yag
- kirmizi pul biber ve tuz
- 1 dis sarimsak
- 200 gram cekilmis ceviz
- 1 tutam dere otu
yogurt sosu icin malzeme
- 500 gram yogurt
- 200 gram schmand (süzme kaymakli yogurt )
- 4 yemek kasik mayonez
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasik zeytin yad
- tuz
- üzerine kirmizi pul biber ve cekilmis ceviz
hazirlanisi
- Kabagi ortadan ikiye kesip orta kismindaki cekirdekli bölümü tatli kasigi ile temizleyin.
- Havucuda tiraslayin kabak ve havucu rendeleyin rendenin büyük kismi ile .
- Derin bir teflon tavanin icersine 4 yemek kasik yagda kabak ,havuc ve rendelenmis sarimsakkavurun suyunu cekinceye kadar.
- Kabak soguyunca cekilmis ceviz ,pulbiber , ve pul biberi katip karistirin.
- Sosu icin tüm malzemeyi karistirin iyice .
- Salata soguyunca bir tabagin icersine alin ve yogurt sosunuzu üzerine dökün üzerine ceviz ve pul biber ile sevis yapin afiyetler olsun
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder