- 2 su bardak ilik süt
- 3 tane yumurta
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1,5 tane yas maya (60 gramlik)
- tuz
- aldigi kadar un (yumusak bir hamur olmali )
ic malzeme
- 2 su bardak yesil mercemek
- 2 tane kuru sogan
- karabiber
- kirmizi pul biber
- yarim cay bardak ay cicek yag
hashasi icin malzemeler
- yaklasik 2 su bardak kadar sari sürtülmüs hashas
- 1 ,5 su bardak ay cicek yag
- tuz
hazirlanisi
- Ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim .
- Elinize yapismayincaya kadar unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur.
- Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
- Sogani incecik püp püp dograyin .
- Mercimeyinizi ilk önce yikayin ve tencereye 4 su bardak su koyup haslayin.
- Su kalirsa süzdürün sakin suya tutmayin .
- Sogani aycicek yagin icersinde kavurun pembelesince ilikmis mercimeyi icersine katip tuz ,pul biber ve karabiber ekleyip 3-4 dakika karistirarak pisirin.
- Mercimekli harcinizi sogumaya birakin.
- Hashasini derim bir kasenin icersinde tuz ve yagi katip iyice hashasi ezin tamamen yagla karissin.
- Hamurunuzu 3 veya 4 bezeye ayirin.
- Tezgahin üzerine yag damlatip acin hashasli karisimdan sürün bolca.
- Katlayin sagli sollu ve tekrar acin.uzunlamasina
- Kücük bezeler kesip tezgwhin üzerinde eliniz le bastirarak acin .
- Orta kismina harcinizda 1 yemek kasik katip kenarlarini ic kisma dogru bastirtin.
- Bu sekile degisik sekillerdede yapablirsiniz.
- Popgacalarin üzerine hic bir sey sürmeyin.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
- Afiyetler olsun cok leziz bir hamur pogaca tarifi .
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder