Haşhaşlı Mercimekli Bükme - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Haşhaşlı Mercimekli Bükme







malzemeler hamuru icin



  • 2 su bardak ilik süt

  • 3 tane yumurta

  • 1 su bardak ay cicek yag

  • 1,5 tane yas maya (60 gramlik)

  • tuz

  • aldigi kadar un (yumusak bir hamur olmali )

ic malzeme


  • 2 su bardak yesil mercemek

  • 2 tane kuru sogan

  • karabiber

  • kirmizi pul biber

  • yarim cay bardak ay cicek yag

hashasi icin malzemeler


  • yaklasik 2 su bardak kadar sari sürtülmüs hashas

  • 1 ,5 su bardak ay cicek yag

  • tuz

hazirlanisi



  • Ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim .

  • Elinize yapismayincaya kadar unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur.

  • Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.

  • Sogani incecik püp püp dograyin .

  • Mercimeyinizi ilk önce yikayin ve tencereye 4 su bardak su koyup haslayin.

  • Su kalirsa süzdürün sakin suya tutmayin .

  • Sogani aycicek yagin icersinde kavurun pembelesince ilikmis mercimeyi icersine katip tuz ,pul biber ve karabiber ekleyip 3-4 dakika karistirarak pisirin.

  • Mercimekli harcinizi sogumaya birakin.

  • Hashasini derim bir kasenin icersinde tuz ve yagi katip iyice hashasi ezin tamamen yagla karissin.

  • Hamurunuzu 3 veya 4 bezeye ayirin.

  • Tezgahin üzerine yag damlatip acin hashasli karisimdan sürün bolca.

  • Katlayin sagli sollu ve tekrar acin.uzunlamasina

  • Kücük bezeler kesip tezgwhin üzerinde eliniz le bastirarak acin .

  • Orta kismina harcinizda 1 yemek kasik katip kenarlarini ic kisma dogru bastirtin.

  • Bu sekile degisik sekillerdede yapablirsiniz.

  • Popgacalarin üzerine hic bir sey sürmeyin.

  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.

  • Afiyetler olsun cok leziz bir hamur pogaca tarifi .

Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here