Mezgit Buğulama Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Mezgit Buğulama Tarifi


Mezgit Buğulama Nasıl Yapılır.

Madem deniz ürünlerinden başladık, bugün de yine balıklardan devam edelim ve sayfaları çevirelim.  Bakalım Neşeli Şef’ im hangi balıklardan pişirimiş?

Hah!  İşte mezgit buğulama!  Şef’ imin hafif ama leziz tariflerinden biri daha geliyor:



Mezgit Buğulama için  gerekli malzemeler

1 kilo mezgit

3 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan 2-3 diş sarımsak
3 adet yeşilbiber
1 kase kıyılmış maydanoz 

2 adet defneyaprağı
1 dal taze biberiye (yoksa kuru da olur)

yarım limon
yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
6-8 adet tane karabiber

1 bardak su



Mezgit Buğulama nasıl yapılır

Önce balıkları temizleyip yıkayın.

Genişçe ve yayvan bir tencereye önce balıkları dizin.


Domatesleri ve biberleri küçük küçük kesin.
Soğanları halka halka kesin.
Sarımsakları ikiye bölün
Limonu halka halka kesin

Dizilmiş mezgitlerin üzerine domatesleri, biberleri, soğanları ve ikiye bölünmüş sarımsakları ekleyin.

Maydanozu serpiştirin.

Biberiye, tuz ve tane karabiberleri atın.

Defne yaprağını ve limon dilimlerini de ekleyin.

Şimdi zeytinyağını gezdirin ve hepsinin üzerine de suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte 10-15 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin...







Kolay Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here