Bolca pul biber ve limonlu doyulur mu ama mercimek köftesine..:)))
Arşivde bulunsun bu turuncunun en lezzetli hali..:))
Mercimek Köftesi için malzemeler :
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su ( yarım su bardağı daha sıcak olarak ilave edilebilir
- 1 su bardağı ince bulgur ( çiğ köftelik)
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 4 -5 tane taze soğan
- Sıvıyağ veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
Hazırlanışı :
- Kuru soğanı minik minik doğruyoruz ve yağda saratıyoruz,
- İçerisine salçamızı ilave edip kokusu çıkana akdar kavurduktan sonra 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz ve kaynayıncaya kadar bekliyoruz.( Burada gerekirseazar azar sıcak su ilavesi yapılabilir)
- İçerine 2 su bardağı yıkadığımız mercimeğimizide ilave ettikten sonra yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz,,Sonra suyunu çekmesine yakın, 1 su bardağı bulgurumuzu,mercimeğimize ekleyip karıştırıyoruz ve birkaç dakika sonra ocağı kapatıyoruz.
- Tencerimizin kapağını kapatıp,15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- Bu sırada yeşil soğanlarımızı,maydanozumuzu doğruyoruz ve ılıyan mercimekli bulgur karışımımıza ekliyoruz.
- .Baharatlarımızı ve tuzumuzu serpip,biraz daha zeytinyağ ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.
- Marul ve limonla servis ederiz.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder