MERCİMEK KÖFTESİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

MERCİMEK KÖFTESİ

MERCİMEK KÖFTESİ


Mercimek köftesini çok ama çok seviyoruuuum,yedikçe yiyesim geliyor ve doyamıyorum..:))))
Bolca pul biber ve limonlu doyulur mu ama mercimek köftesine..:)))
Arşivde bulunsun bu turuncunun en lezzetli hali..:))



Mercimek Köftesi için malzemeler :

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı su (  yarım su bardağı daha sıcak olarak ilave edilebilir
  • 1 su bardağı ince bulgur ( çiğ köftelik)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 4 -5 tane taze soğan 
  • Sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
Hazırlanışı :
  1. Kuru soğanı minik minik doğruyoruz ve yağda saratıyoruz,
  2. İçerisine salçamızı ilave edip  kokusu çıkana akdar kavurduktan sonra 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz ve kaynayıncaya kadar bekliyoruz.( Burada gerekirseazar azar sıcak su ilavesi yapılabilir)
  3. İçerine 2 su bardağı yıkadığımız mercimeğimizide ilave ettikten sonra yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz,,Sonra suyunu çekmesine yakın, 1 su bardağı bulgurumuzu,mercimeğimize ekleyip karıştırıyoruz ve birkaç dakika sonra ocağı kapatıyoruz.
  4. Tencerimizin kapağını kapatıp,15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  5. Bu sırada yeşil soğanlarımızı,maydanozumuzu doğruyoruz ve ılıyan mercimekli bulgur karışımımıza ekliyoruz.
  6. .Baharatlarımızı  ve tuzumuzu serpip,biraz daha zeytinyağ ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.
  7. Marul ve limonla servis ederiz.
  8. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here