Birbirlerine nasıl yakıştılar ama ya..:)))Offf diyetteyim ve gözümün önünde,etler,pilavlar ve tatlılar uçuşup duruyorken yutkuna yutkuna hemen tarife geçiyorum..:))
Havuçlu Pilav için malzemeler :
- 2 bardak pirinç
- 1 orta boy havuç
- Yarım kuru soğan (küçük boy soğan)
- 3 bardak sıcak su
- Tereyağ ve ve sıvıyağ
- Tuz
Hazırlanışı:
- Pirinçleri yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyip yarım saat bekletin.
- Havucu rendeleyin ve soğanı minik minik doğrayın.
- Tereyağ ve sıvıyağda soğanı birkaç dakika yağda çevirin ve havuçu ekleyin ve 5 sakika kazar kavurun. (çok fazla kavurmayın pirinçlerle birliktede kavrulacak)
- Suyunu süzdüğünüz pirinci de ekleyin ve kavurun.
- Sıcak suyunu ve tuzunu da ilave edip kaynayana kadar orta kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine bez veya kağıt havlu kapatın ve demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder