HAVUÇLU PİLAV - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

2 Nisan 2013 Salı

demo-image

HAVUÇLU PİLAV

Responsive Ads Here
HAVUÇLU PİLAV

.com/blogger_img_proxy/


Bizde pilav sade pek sevilmez,çocuklar çok sevdiği için  domatesli veya havuçlu pilav yaparım.Bu havuçluyuda KUZU TANDIRIN yanına yapmıştım..
Birbirlerine nasıl yakıştılar ama ya..:)))Offf diyetteyim ve gözümün önünde,etler,pilavlar ve tatlılar uçuşup duruyorken yutkuna yutkuna hemen tarife geçiyorum..:))

.com/blogger_img_proxy/

Havuçlu Pilav için malzemeler :

  • 2 bardak pirinç
  • 1 orta boy havuç
  • Yarım kuru soğan (küçük boy soğan)
  • 3 bardak sıcak su
  • Tereyağ ve ve sıvıyağ
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Pirinçleri yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyip yarım saat bekletin.
  2. Havucu rendeleyin ve soğanı minik minik doğrayın.
  3. Tereyağ ve sıvıyağda  soğanı birkaç dakika yağda çevirin ve havuçu ekleyin ve 5 sakika kazar kavurun. (çok fazla kavurmayın pirinçlerle birliktede kavrulacak)
  4. Suyunu süzdüğünüz pirinci de ekleyin ve kavurun.
  5. Sıcak suyunu ve tuzunu da ilave edip kaynayana kadar orta kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Üzerine bez veya kağıt havlu kapatın ve demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *