Onun tartöletler elmalı,ben incirlisini yaptım ve iyiki de yapmışım..:))
Biraz uğraştırıyor ama değiyor..:))
Malzemeler :
- 150 gr tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Aldığı kadar un ) 2 veya 2 buçuk su bardağı)
İç malzemesi :
- 300 gr incir
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı :
- Soğuk tereyağını küp küp kestikten sonra un hariç kalan diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz.
- Azar azar ununu da ilave ettikten sonra çok uzun süre yoğurmadan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamur dinlenirken incirleri ılık suda 10 dakika bekletiyoruz.
- Yumuşayan incirlerin saplarını kesip robotta pire haline getiriyoruz.( 2 yemek kaşığı su ilave edilebilir)
- İrice dövülmüş cevizleri ve tarçınıda ilave edip karıştırıyoruz.
- Hamuru dolapta yarım saat dinledirdikten sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparık merdaneyle tartölet kalıbı büyüklüğünde açıyoruz.merdaneye yapışmaması için üzerine yağlı kağıt koyabiliriz.
- Hamuru yağladığımız tartölet kalıbına yerleştiriyoruz ve içine bir miktar incir koyuyoruz.
- Hamuru tekrar merdaneyle açıyoruz ve bıçakla ince şeritler kesip tartöletin üzerini kapatıyoruz ve elimizle hafifçe şeritlerin üzerine bastırıyoruz kii incilere yapısın ve ayrıca şeritlerin uçları aktaki hamurun uçlarıyla birbirine yapışmalı..
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder