BALPARMAK TATLISI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

BALPARMAK TATLISI

BALPARMAK TATLISI

Bu kıyır kıyır,  tatlıyı yapalı epey zaman oldu ama verdiğim aradan dolayı uzun zamandır sırasını bekliyordu...:))))
"Bayrama birkaç gün kala paylaşmanın tam zamanı"diyoruuuuum ve hemen tarife geçiyorum.
Yeturla Lezzet Kareleri bloğundan almıştım bu tatlının tarifini ama malesef bloğu bir süredir kapalı,bu yüzden linkini veremiyorum ama aynı kendisinden not aldığım gibi püf noktalarıyla yazıyorum tarifi...

Malzemeler :

  • 125 gr oda ısısında yumuşak tereyağı (mutlaka tereyağı kullanın.1.püf noktası)
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını kullanmıyoruz)
  • 1 çay kaşığı karbonat (paket kabartma tozu kullanmayın .karbonatla daha güzel renk alıp kızarmasını sağlıyor.
  • 1 çimdik tuz
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un (elemeyi unutmayın)
Şerbeti:
  • 4 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • 1/4 limon suyu

Kaynatıp hafif kıvamlı bir şerbet yapın ılık olsun.
 4-5 yemek kaşığı irmik bal parmakları bulamak için

Hazırlanışı :

  1. Derin bir kabın içine pudra şekeri,yağları ve yumurtaları koyup mikserle bembeyaz oluncaya dek iyice çırpın.(2. püf noktası)
  2. İyice çırpılan malzemelere tuzu-karbonatı ilave edip karıştırın ve yavaş yavaş un ilave ederek kontrollü bir şekilde hamuru yoğurun.
  3. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olucak,elinizle hamuru ezdiğinizde kıyır kıyır bir kıvam aldığını gördüğünüzde hamur olmuştur.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şekli verdikten sonra irmiğe bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. Önceden 180 derece ısıtlmış fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti kepçe ile üzerine döküyoruz.
  7. Arada tatlıları şerbetin içinde şerbetini daha iyi çekmesi için ters yüz ediyoruz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here