Poğaça galeteya bulandığında çıtırlıkla beraber sanki bir kuruluk ta veriyor ve bu pek bana göre değil..
Poğaça hamurum birkaç değişiklik dışında daha önce paylaştığım Peynirli soğanlı poğaça tarifiminle aynı..
Tarife geçmeden önce herkese hayırlı,sağlıklı ve sevdiklerinle birlikte geçireceği bir yıl diliyorum.
Galeta unlu poğaça için malzemeler :
- 200 gr tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yeterince un
İçi için :
- 4 adet haşlanmışpatates
- Kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- Karabiber,kırmızıbiber ve tuz
Hazırlanışı :
- Önce patatesler haşlanır ve ve ezilerek içine peynir ve baharatlar karıştırılıp bir kenarda bekletillir.
- Ayrı bir kapta un hariç tüm malzeme iyice karıştırılır.
- Daha sonra beyaz un azar azar ilave edililerek memesi yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır ve avuç içi kadar açılır.
- İçlerine patatesli karışımından azar azar konarak kapatılır ve yuvarlanır.
- Poğaçalar galeteya bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yeleştirilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder