Sadece pişirirken daha bir özen istiyor ve içinin iyice pişmesi için biraz daha uzun süre pişirmek gerekiyor.
Herkese musmutlu bir hafta sonu dileyip hemen tarife geçiyorum..
Malzemeler :
- 4 yumurta
- 4 patates ( orta boy)
- 1 orta boy soğan
- Yeterince sıvıyağ ( patatesleri pişirmek için )
- 1 yemek kaşığı tereyağ ( omleti kızartmak için )
- Tuz,karabiber
Hazırlanışı :
- Patatesler halka halka dilimlenir ve ortadan kesilir ve soğan yarım ay kesilir.
- Tavada fazla olmamak şartıyla sıvıyağ dökülür ve patatesler ve soğanlar ilave edilip kapağı kapatılıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir. ( yumuşayan patatesler birkaç dakikada kapağı açık olarak hafif kızartılmalı)
- Ayrı bir kapta yumurta tuz ve karabiberle birlikte çırpılır.
- İçine pişen patatesler ilave edilip yavaşça karıştırılır.
- Tavada tereyağ eritilip bu karışım dökülür ve kaşıkla üzeri düzeltilir ve kısık ateşte altı iyice kızarana kadar pişirilir.
- Altı kızaran omlet düz bir tepsiye dikkatlice çevrilir.
- Sonra tekrar pişmeyen taraf alta gelicek şekilde tavaya dikkatlice yerleştirilir.
- Altı iyice kızarana kadar pişirlir ve servis tabağına alınır.
- Kısık ateşte her iki tarafıda iyice kızartılmalı yoksa içi pişmeyebiliyor.
- Ayrıca ben omletin kalın olmasını istediğim için en küçük tavamda pişirdim.( en küçük yumuta sahanında )Küçük ama kalın bir omlet oldu.
- Omleti çevirirken çok yavaş ve dikkatli olmalı ki dağılmasın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder