PATATESLİ OMLET İSPANYOL OMLETİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

PATATESLİ OMLET İSPANYOL OMLETİ

PATATESLİ OMLET ( İSPANYOL OMLETİ )

İlk kez kardeşim Candan tariflerde gördüm bu ispanyol omletini ama bu bildiğimiz patatesli omlet..))
Sadece pişirirken daha bir özen istiyor ve içinin iyice pişmesi için biraz daha uzun süre pişirmek gerekiyor.
Herkese musmutlu bir hafta sonu dileyip hemen tarife geçiyorum..


Malzemeler :

  • 4 yumurta
  • 4 patates ( orta boy)
  • 1 orta boy soğan
  • Yeterince sıvıyağ ( patatesleri pişirmek için )
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ( omleti kızartmak için )
  • Tuz,karabiber
Hazırlanışı :
  1. Patatesler halka halka dilimlenir ve  ortadan kesilir  ve soğan yarım ay kesilir.
  2. Tavada fazla olmamak şartıyla sıvıyağ dökülür ve patatesler ve soğanlar ilave edilip kapağı kapatılıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir. ( yumuşayan patatesler birkaç dakikada kapağı açık olarak hafif kızartılmalı)
  3. Ayrı bir kapta yumurta tuz ve karabiberle birlikte çırpılır.
  4. İçine pişen patatesler ilave edilip yavaşça karıştırılır.
  5. Tavada tereyağ eritilip bu karışım dökülür ve kaşıkla üzeri düzeltilir ve kısık ateşte altı iyice kızarana kadar pişirilir.
  6. Altı kızaran omlet düz bir tepsiye dikkatlice çevrilir.
  7. Sonra tekrar pişmeyen taraf alta gelicek şekilde tavaya dikkatlice yerleştirilir.
  8. Altı iyice kızarana kadar pişirlir ve servis tabağına alınır.
  9. Kısık ateşte her iki tarafıda iyice kızartılmalı yoksa içi pişmeyebiliyor.
  10. Ayrıca  ben omletin kalın olmasını istediğim için en küçük tavamda pişirdim.(  en küçük yumuta sahanında )Küçük ama kalın bir omlet oldu.
  11. Omleti çevirirken çok yavaş ve dikkatli olmalı ki dağılmasın.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here