çok sık yapılırdı evde..
Zeytinyağlısı filanda yapılıyor ama bence en güzel hali bu yumurtalı kavurması..
Herkes sevmez,yiyemez bu arapsaçını,kokusu,aroması her damağa hitap etmeyebilir çünkü anason kokar..:))) ama sevenide,benim gibi pek çok sever..:)))
Faydalarına hiç girmiyorum ama söyleceğim tek şey faydası saymakla bitmiyor ve bir diğer adıda yabani rezene bu arapsaçının,,dere otuna benziyor ama lezzeti farklı..
Hayırlı ve mutlu bir hafta dileyip hemen bu çok faydalı ve lezzetli otun tarifine geçiyorum.
Ayrıca Cibes salatası tarifine..
Şevketi bostan tarifime..
Ebegümeci tarifime ve Yumurtalı ıspanak tarifime göz atmak isteyenler tık tık..:)))
Yumurtalı Arapsaçı Kavurması :
- Yarım kilo arapsaçı
- 1 orta boy soğan
- 2 Yumurta
- Zeytinyağ
- Karabiber ve tuz
Hazırlanışı :
- Arapsaçı dere otuna benzer ve kalın olan dallarını kullanmıyoruz kopartıp ) fotorğafta pişmemiş oalrak görünen kısımlarını )kalan kısmını bol bol yıkıyoruz.
- Soğanı küp küp doğrayıp yağda sarartıyoruz.
- Arapsaçınıda ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte kendi suyunda (eğer yumuşamazsa azar azar sıcak su ilavesi yapılabilir) yumuşayana kadar ve suyunu tamamen çekene pişriyoruz.
- Yumuşayan arapsaçını suyunu çekince kapağı açıp birkaç dakika kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra yumurtasını kırıp otun her yerine gelicek şekilde dağıtıp pişiriyoruz.
- Üzerine karabiber serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder