ELMALI TART - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

ELMALI TART

ELMALI TART

Bu miss kokulu ,nefiss tartın hamuru İncirli Tartoletlerde kulladığım tarifle aynısı,yanlız benim tart kalıbım biraz küçük  ve malzeme ölçüsüde ona göre ama  kalıbınıza göre biraz daha arttırılabilir ölçüler...
İç malzemede arttırmaya gerek yok,bana böyle bile biraz fazla geldi..
Bu buz gibi kış günlerinde evi miss gibi tarçın ve elma kokutmak isteyenler için gelsin tarif..:)
Ayrıca Gül şeklinde elmalı kurabiye tarifimede bakma isterseniz tık tık..


Malzemeler:

  • 150 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta ( tamamı kullanılacak)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Aldığı kadar un (2 veya 2 buçuk su bardağı)
İç malzemesi :
  • 5 tane elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı :
  • Elmaları soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyip şekerini ilave edip kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. 
  • Pişen elmaya tarçın ve cevizi ilave edip karıştırdıktan sonra bir kenarda soğumasını bekliyoruz.
  • Bu  sırada hamuru için soğuk tereyağını küp küp kestikten sonra un hariç kalan diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz.( hamuru uzun süre yoğurmadan,hızlı hareket etmeli,elimizin sıcaklığıyla erimesin hamur.)
  • Azar  azar ununu da ilave ettikten sonra çok uzun süre yoğurmadan  ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parça koparıp tekrardolapta bekletiyorz.
  • Kalan hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıyoruz ( tezgaha çok az un serpip hamuru daha kolay açabiliriz veya tabak büyüklüğünde açıp yağladığımız tart kalıbına dikkatlice yerleştirip elimizle kalıp büyüklüğünde yavaş yavaş açabiliriz.
  • Hamuru kalıba yerleştirdikten sonra iç malzemesini her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
  • Üzerine dolaptan  çıkardığımız soğuk hamuru rendenin kalı tarafıyla üzerine rendeliyoruz.
  • Önceden 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra  isteğe göre üzerine pudra şekeri serpilebilir.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages