İç malzemede arttırmaya gerek yok,bana böyle bile biraz fazla geldi..
Bu buz gibi kış günlerinde evi miss gibi tarçın ve elma kokutmak isteyenler için gelsin tarif..:)
Ayrıca Gül şeklinde elmalı kurabiye tarifimede bakma isterseniz tık tık..
Malzemeler:
- 150 gr tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta ( tamamı kullanılacak)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Aldığı kadar un (2 veya 2 buçuk su bardağı)
İç malzemesi :
- 5 tane elma
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı :
- Elmaları soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyip şekerini ilave edip kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen elmaya tarçın ve cevizi ilave edip karıştırdıktan sonra bir kenarda soğumasını bekliyoruz.
- Bu sırada hamuru için soğuk tereyağını küp küp kestikten sonra un hariç kalan diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz.( hamuru uzun süre yoğurmadan,hızlı hareket etmeli,elimizin sıcaklığıyla erimesin hamur.)
- Azar azar ununu da ilave ettikten sonra çok uzun süre yoğurmadan ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parça koparıp tekrardolapta bekletiyorz.
- Kalan hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıyoruz ( tezgaha çok az un serpip hamuru daha kolay açabiliriz veya tabak büyüklüğünde açıp yağladığımız tart kalıbına dikkatlice yerleştirip elimizle kalıp büyüklüğünde yavaş yavaş açabiliriz.
- Hamuru kalıba yerleştirdikten sonra iç malzemesini her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
- Üzerine dolaptan çıkardığımız soğuk hamuru rendenin kalı tarafıyla üzerine rendeliyoruz.
- Önceden 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serpilebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder