CEVİZLİ KURABİYE - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

CEVİZLİ KURABİYE

CEVİZLİ KURABİYE
 
Herkes için musmutlu bir hafta olsun..:))
Tavşan kanı demlenmiş çayın yanına,güzel bir kurabiye tarifide olsun..:))
Şöylee bol cevizlisinden:))
Ayrıca Buraya tıklayıp sayfayı beğenirseniz beni Facebook'ta takip edebilirsiniz.

Malzemeler :
  • 250 gr tereyağ veya margarin (  oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı ( akı üzerine)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 silme tatlı kaşığı mahlep
  • 1 pk kabartmaz tozu
  • 1 pk vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için susam
Hazırlanışı :
  1. Un ve ceviz hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.
  2. Cevizi ilave edilip tekrar karıştırılıdktan sonra azar azar un ilavesi yapılarak set bir hamur yoğrulur.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve önce yumurta akına sonra susama bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
  4. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here