Güzel fotoğraf vermesi için az pirinçli yaptım ama tercihim bol pirinçli ve limonlu..:)))
Halley pastaya gelince,yapıp paylaşmayan blog kalmadı sanırım..:)))Defalarca yapmamağa reğmen hep son anda dolaptan çıkarıp misafirlere ikram ettiğim için fotoğrafını çekme fırsatı bulamamıştım.
Bu defa kötüde olsa, diğer yarısı olmayan bu pastadan 1 poz çekebildim..
Lezzeti için söylenecek söz yok,yapımıda çok basit ..
Denememiş olanlar için hemen tariflere geçiyorum..
Zeytinyağlı prasa için..
Malzemeler :
- 1 tane soğan
- 1/2 çay bardağı zaytinyağ
- 2 havuç
- 1/2 kg pırasa
- 1/2 çay bardağı pirinç
- Şeker (tercihe göre değişebilir ben 3 kesme şeker kullanıyorum)
- 1/2 limonun suyu
- Yeteri kadar sıcak su
Hazırlanışı :
- Küp küp doğranlarış soğanları ve halka halka veyar yarım ay doğranmış havuçları zeytinyağında sararana kadar kavuruyoruz.
- Yıkayıp,temizlediğimiz ve yarım parmak büyüklüğünda doğradığımız pırasaları ekleyip ve diriliğini kaybedene kadar 5 dakika kavurup,yeteri kadar sıcak su ekliyoruz.( önce 1 su bardağı dökültükten sonra ihtiyaç oldukça ilave edilebilir.)
- Limon suyunu,şekerini ve tuzunuda ilave ediyoruz.
- Prasalar biraz yumuşadıktan sonra pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)
- Pırasalarve pirinçler tamamen yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Halley pasta için malzemeler:
- 10 adet halley
- 1 pk krem şanti ve 1 bardak soğuk süt
- 1adet muz
- 1 pk çikolata sos ve 2 buçuk bardak süt
Hazırlanışı :
- Halleyleri küçük küçük doğrayın yada elinizle parçalayın.
- Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın.
- Muzuda doğradıktan sonra tüm malzemeyi yavaş yavaş iyice karışana kadar karıştırın.
- Karışımı minik bir pasta kabına yada borcama önce sitreç film serin üzerinede karışımı dökün.
- Üzerini kaptrıp dolapta soğumaya bırakın.
- Bu sırada çikolata sosunu hazırlayın ve karıştıra karıştıra soğutun.(kabuk bağlamaması için karıştırılmalı)
- Ilıyan sosu dolaptan çıkardığımız pastanın üzerine dökün ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve tekrar dolapta bekletin..
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder