Lafı uzatmadan,herkese huzurlu,mutlu bir hafta dileyip hemen tarife geçiyorum.
Bu nefiss çöreklerin tarifini geçen hafta yayınlanan mutfağım programından aldım.
Denemek isteyenler için..
Malzemeler :
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım pk tereyağ veya margarin ( 125 gr oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz (dişe gelicek irilikte olmalı)
- 1 buçuk pk kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için 1 yumurta sarısı
- Maya için yarım çay bardağı ılık su
- Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı)
- Kuru maya ılık suyun içinde,bir tatlı kaşığı şekerle birlikte eritilip kabardıktan sonra yoğurma kabına dökülür.
- Üzerine süt, yoğurt ve sıvıyağ ve margarin ilave edilip iyice karıştırılır.
- Cevizler irice dövülüp malzemelere eklenir ve karıştırılır.
- Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur yoğrulur. Yoğurma kabının üzeri örtülüp sıcak bir ortamda hamur 2 katı olana kadar mayalanmaya bırakılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye mayalanan hamurdan iri parçalar kopartılıp yuvarlanarak aralarında boşluk bırakılarak tepsiye yerleştirilir.
- Yumurtanın sarısı çırpılır ve çöreklerin üzerine sürülür. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder