AMASYA ÇÖREĞİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

AMASYA ÇÖREĞİ

Börek ve Çörek sevenler güzel bir tarif Amasya Çöreği

Bol cevizli çörek,çay ve peynir bu kadar mı yakışır birbirine..:))) yada ben cevizli hamurişlerini çok seviyorum da bana öyle geliyor..:)))
Lafı uzatmadan,herkese huzurlu,mutlu bir hafta dileyip hemen tarife geçiyorum.
Bu nefiss çöreklerin tarifini geçen hafta yayınlanan mutfağım programından aldım.
Denemek isteyenler için..

Malzemeler :

  • Yarım su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım pk tereyağ veya margarin ( 125 gr oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz (dişe gelicek irilikte olmalı)
  • 1  buçuk pk kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı
  • Maya için yarım çay bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı)
Hazırlanışı :

  • Kuru maya ılık suyun içinde,bir tatlı kaşığı şekerle birlikte eritilip kabardıktan sonra yoğurma kabına dökülür. 
  • Üzerine süt, yoğurt ve sıvıyağ  ve margarin ilave edilip  iyice karıştırılır.
  • Cevizler irice dövülüp malzemelere eklenir ve karıştırılır.
  •  Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur yoğrulur. Yoğurma kabının üzeri örtülüp sıcak bir ortamda hamur 2 katı olana kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye  mayalanan hamurdan iri parçalar kopartılıp yuvarlanarak aralarında boşluk bırakılarak tepsiye yerleştirilir.
  • Yumurtanın sarısı çırpılır ve çöreklerin üzerine sürülür. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Afiyet olsun.                       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here