AMASYA ÇÖREĞİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

AMASYA ÇÖREĞİ

Börek ve Çörek sevenler güzel bir tarif Amasya Çöreği

Bol cevizli çörek,çay ve peynir bu kadar mı yakışır birbirine..:))) yada ben cevizli hamurişlerini çok seviyorum da bana öyle geliyor..:)))
Lafı uzatmadan,herkese huzurlu,mutlu bir hafta dileyip hemen tarife geçiyorum.
Bu nefiss çöreklerin tarifini geçen hafta yayınlanan mutfağım programından aldım.
Denemek isteyenler için..

Malzemeler :

  • Yarım su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım pk tereyağ veya margarin ( 125 gr oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz (dişe gelicek irilikte olmalı)
  • 1  buçuk pk kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı
  • Maya için yarım çay bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı)
Hazırlanışı :

  • Kuru maya ılık suyun içinde,bir tatlı kaşığı şekerle birlikte eritilip kabardıktan sonra yoğurma kabına dökülür. 
  • Üzerine süt, yoğurt ve sıvıyağ  ve margarin ilave edilip  iyice karıştırılır.
  • Cevizler irice dövülüp malzemelere eklenir ve karıştırılır.
  •  Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur yoğrulur. Yoğurma kabının üzeri örtülüp sıcak bir ortamda hamur 2 katı olana kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye  mayalanan hamurdan iri parçalar kopartılıp yuvarlanarak aralarında boşluk bırakılarak tepsiye yerleştirilir.
  • Yumurtanın sarısı çırpılır ve çöreklerin üzerine sürülür. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Afiyet olsun.                       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages