Denemek isteyenler fotoğrafta göründüğünden biraz daha fazla kızartırlarsa çok daha kıtır olacaktır.
Malzemeler :
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı fındık, irice kıyılmış
- 1 su bardağı şeker (biraz da üzerine serpmek için)
- 4 yumurta
- 60 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
Hazırlanışı :
- Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip bekletin.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Büyük bir kapta mutfak robotuyla oda sıcaklığındaki tereyağı şekerle birlikte köpük köpük olana kadar iyice çırpın. 3 yumurtayı ilave edip iyice karıştırın. Vanilya esansını ekleyip karıştırın. Unlu karışımı ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın. En son olarak fındıkları ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda ve 5 cm genişliğinde rulo haline getirin ve parşömen kağıdının üzerine koyun. Diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın. Tepsiye aralarında 5 cm aralık olacak şekilde koyun. Eğer fırın tepsiniz bu kadar büyük değilse iki tepsiye çapraz olarak da yerleştirebilirsiniz.
- Ruloların tepesinden azıcık bastırarak düzleyin. Geriye kalan yumurtayı hafif çırpıp fırçayla bu ruloların üzerine sürün ve tepesine bolca şeker serpin.
- Fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Eğer iki ayrı tepside pişiriyorsanız tepsilerin yerlerini de mutlaka değiştirin yoksa altta duran rulonun altı çok pişecektir.
- Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 15 dakika kadar soğumasını bekleyin. Bu sırada fırının derecesini 150 C’ye azaltın. Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla verev olarak 2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Tel bir fırın tepsisine dizin.
- Tel fırın tepsisini tekrar fırına verip 30 dakika daha pişirin.
- Hava almayan bir kapta bir hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder