Leziz Tuzlu Kurabiyeler - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mart 2013 Cumartesi

Leziz Tuzlu Kurabiyeler

En leziz tuzlu kurabiye tarifleri hamurişleri ustasından sizlerle

Bu tarif leziz dergisinin 2007 ocak sayısından...
Çok kolay yapımı olan ağızda dağılan kurabiyelerim oldu yiyenler beğendi siz de deneyin...
MALZEMELER
  • 500 gr. un
  • 250 gr.tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr.krema
  • üzeri için 1 yumurta sarısı,susam,çörekotu
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamura ister kalıplarla isterseniz elinizle şekil verin.
Yağlı kağıda kurabiyeleri dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.Dilerseniz susam ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Eğer hamur kalırsa rulo yapıp bir poşete koyun derin dondurucuya kaldırın.
Kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkarın çözülmesini bekleyin ve kullanın....
AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here