BU TARİF GAMZE BURSA'NIN NET 425 GR ADLI KİTABINDAN...
TARİFİN ASLINDA BEYAZ ÇİKOLATA KULLANILMIŞTI BEN BİTTER ÇİKOLATA KULLANDIM.
MALZEMELER
- 250 gr.margarin oda sıcaklığında beklemiş
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket (80gr)bitter çikolata
- 2 küp şeker büyüklüğünde tereyağ
- süslemek için toz fıstık
- Un,margarin,vanilin ve pudra şekerini yoğurun.hamurun toplanması biraz zor olabilir ancak sonuçta çok güzel bir hamur ortaya çıkıyor.
- Hamuru merdane ile en fazla 1cm olacak şekilde açın ve dilediğiniz kalıpla bisküvilere şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Çikolata ve tereyağını ister benmari usulü istersenizde benim yaptığım gibi mikrodalganın çözdürme programında eritin.mikroda eritiyosanız beraber koyduğunuz yağı ve çikolatayı 2 -3 dakika çözdürün ve çıkardıktan sonra karıştırın.
- Soğuyan bisküvilerin üstüne çikolata sürüp istediğiniz malzemeyle süsleyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder