MALZEMELER...
- 2 yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gr. margarin (oda sıcaklığında beklemiş)
- 1 su bardağı tahin (6 kaşık içine kalanı üstüne konulacak)
- Yumurta ve tozşekeri 3-4 dakika çırpın.
- Yumurtalı karışıma yumuşak margarin, kabartma tozu,yoğurt,un ve 6 kaşık tahini ekleyin.
- Kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine dökün.
- Kalan tahini kek kalıbındaki karışımın üzerine dökün ve parmağınızla karımın üstüne küçük yuvarlaklar çizin.
- Önceden ısıtmanız şart değil 180 derecedeki fırında 50 dakika pişirin.(pişme süresi fırınlarda farklı olduğundan kontrol etmekte fayda var)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder