Ev yapımı özel Ramazanda sofralarının vazgeçilmezi iftardan sonra tatlı ihtiyacını karşılamak için güzel bir Burma Baklava Tarifi ile sizlerleyiz;
burma baklava tarifi

Malzemeler:

30 adet baklava yufkası
 1 su bardağı kıyılmış ceviz
 200 gr. kaymak
 3 çorba kaşığı kıyılmış fıstık
 1 çay bardağı tereyağı
 2 su bardağı şeker
 2 su bardağı su
 Limon suyu

Yapılışı:

Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu sıkıp soğumaya bırakın. Ceviz ve kaymağı karıştırın. Beş yaprak yufkanın üzerine kaymaklı karışımından koyun. Yufkayı oklavaya sarın, büzerek oklavadan çıkartın.

Tüm yufkaları ikiye bölüp yuvarlayarak tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top