Firin Krem Patates Tarifi Kolayca Evde Yap - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Firin Krem Patates Tarifi Kolayca Evde Yap



Ne olduğuna ve olacağına karar verememiş bir güne merhaba derken, tabii ne giyeceğimize de kararsız kaldığımızın resmidir. Havanın kararsız moduna uygun olarak hareketlerim de ağırlaştı resmen. Şu postu yayınlarken bile yazayım, yok yarına kalsın, yok yok yazayım diyerek kararsız kaldım. Amma siz yapmakta kararsız kalmayın, fırında krem patates tarifi yakın zamanda mutlaka deneyin, hele ki bir et yemeğinin yanına ne de güzel yakışıyor, bakın bunda kesin kararlıyım :)

Malzemeler:

- 6 adet patates
- 1 küçük paket krema (200 ml.)
- 1 adet pırasa
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 diş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- tuz, karabiber, biberiye, kekik


Yapılışı: Patatesler ince ince dilimlenerek yıkanır. Pırasalar da ince doğranarak sıvı yağda sotelenir. Patatesler, kavrulmuş pırasa ile karıştırılarak fırın tepsisine dizilir. Üzerine diğer tüm malzemeler karıştırılarak dökülür. 200 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Arzu edilirse, fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peyniri rendesi konularak kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutulabilir.


Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages