Çikolata Damlaları ve Çikolatalı Meyveler - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Çikolata Damlaları ve Çikolatalı Meyveler

Önceki postumda çikolata kursuna gittiğimden bahsetmiştim. Çikolatayı seviyorsanız, çikolataya doymak istiyorsanız ve azıcık da stresiniz var da atmak istiyorsanız böyle bir kursa yazılıp, üstünüz-başınız ve hatta çenenize kadar çikolataya bulanmanız şart derim :) Daha önce de evde 1-2 kere çikolata ile kaynaşmamız olmuştu, ancak o zamanki çikolatayı eritme işlemleri aklıma geldiğinde tamamen yanlış olduğunu şimdi anlayabiliyorum, zaten kursta yaptıklarımızı tattıktan sonra aradaki lezzet farkı da hayli dikkat çekici.

 


 

Kursta çikolata damlaları ve çikolatalı meyveler haricinde, bitter truf ve cocos da yaptık. Onlar da başka bir post konusu olacaklar efendim :)

 

Malzemeler:

 

- 250 gr. bitter çikolata

- 100 gr. kuru yemiş veya meyve kurusu

- istediğiniz meyve (muz, çilek, üzüm vb...)
 

Yapılışı: Kuvertür çikolata bıçak ile kesilerek mümkün olduğunca küçük parçalara ayrılır. Çikolatanın 1/3' lük kısmı alınarak kalan kısım metal bir kap içerisine konulur. Metal kabın üzerine oturacağı, ancak dibinin değmeyeceği başka bir tencere içerisine 1 parmak kalınlığında olacak şekilde su konularak kaynatılır. Tahta bir kaşık ile sürekli karıştırılarak su buharında çikolata eritilir. (Burada dikkat edilmesi gereken püf noktası, alttaki su kaynadığı anda ocağın altını kapatmak, yoksa çikolata yanabilir.) Tüm çikolata pürüzsüz bir şekilde eridikten sonra ayırdığımız 1/3'lük çikolata da içerisine ilave edilir ve ocağın altı tekrar yakılmadan çikolatanın kendi sıcaklığı ile erimesi sağlanır.Çikolatanın sonraki kullanımda hemen erimemesi için 32 derecede iken işleme tabi tutulması gerektiğinden bu sıcaklığa inene kadar tahta kaşık ile karıştırarak soğutulur. (İkinci püf noktası budur işte arkadaşlar, çikolata muhakkak 32 derece veya daha düşük sıcaklıkta olması gerekiyor.) Çikolatanın 32 derecede olup olmadığını anlamak için pratik bir yol da; dolu dolu bir kaşık çikolata alarak kabın içerisine boşaltmak, eğer kaşıktan dökülen bal gibi üstüste hafifçe birikiyorsa, minik tepecikler oluşturuyorsa istenilen sıcaklığa ulaşmış demektir. Bu aşamada el blenderi ile sadece 30 saniye karıştırılarak çikolata alüminyum folyo serili bir tepsi üzerine 10 cm aralıklarla 1'er kaşık çikolata dökülür. Üzeri arzu edilen kuru yemiş veya meyve kuruları ile süslenir. İyice donduktan sonra afiyetle yenir, saklanıp misafire ikram edilir veya cicili-bicili paket yapıp hediye götürülür :)Aynı çikolata karışımını polikarbon kalıplara döküp kullanabileceğiniz gibi, yıkayıp iyice kuruladığınız meyveleri de kaplamakta kullanabilirsiniz. Özellikle üzüm ve çikolatanın bu kadar güzel bir ikili olacağını tahmin etmediğimi söylemeliyim. Hatta internette hayranlıkla seyrettiğimiz meyve sepetlerini kendimiz bile yapabiliriz, evet inanın bunu da yapabiliriz :))

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages