Minik Lezzetler Baykuş Kurabiye Tarifi 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Şubat 2014 Cumartesi

Minik Lezzetler Baykuş Kurabiye Tarifi 2014

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen kurabiye tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.











Yabancı bir siteden uyarlayarak denediğim bir tarif.

Malzemeler :
1 su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı beyaz şeker
3/4 su bardağı fıstık ezmesi
3/4 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz (1/4 çay kaşığı)
aldığı kadar un
2-3 yemek kaşığı kakao

Ayrıca;
damla çikolata, tuzsuz badem ya da kaju fıstığı

Yapılışı :
1 su bardağı kahverengi şeker, 1 su bardağı beyaz şeker, 3/4 su bardağı fıstık ezmesi, 3/4 su bardağı tereyağı bir kaba alınıp mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, yumurtalar eklenir. Vanilya, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurun 1/3'ine kakao eklenip tekrar yoğrulur ve uzun kalın bir çubuk yapılır. Sade hamur merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılır, ortasına kakaolu hamur yerleştirilip kakaolu hamur sade hamurla kaplanacak şekilde rulo yapılır. Hamur rulosu tam ortadan kesilip yan yana yerleştirilir ve birbirine yapıştırılır. Keskin bir bıçak yardımıyla 1 cm kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yatırılır, baykuş kulakları oluşturacak şekilde üst köşeleri çimdiklenir. Kurabiyelerin tam ortasına gaga oluşturmak için badem yerleştirilir. Gözlerini yapmak için çok az un, pudra şekeri ve margarinle hamur yoğurup kullanabilirsiniz. (Orijinal tarifte krem peynir kullanılmış.) Göz için hazırlanan hamurun ortasına damla çikolata yerleştirilerek şekil verme işlemi tamamlanır. Kalan hamur için de aynı işlem tekrarlanır. Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir, tel ızgara üzerine soğutulup servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages