Balkabaklı Ekmek Lezzet Tarifimiz Videolu - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Şubat 2014 Pazartesi

Balkabaklı Ekmek Lezzet Tarifimiz Videolu


İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen ekmek tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.





Yabancı bir sitede görüp çok beğendim; tarifini Google translate ile çevirmeye çalıştığımda çok anlamlı bir çeviri ile karşılaşmadım bu yüzden biraz da kendi yorumumla denedim, beğenmeniz dileğiyle...
Fotoğraftaki tarih kimseyi yanıltmasın, fotoğraf yeni:)) Fotoğraf makinamı işyerinde unuttuğum için komşumun makinasını kullandım, tarihini fark etmemişim :))
Malzemeler :
250 gr. balkabağı
1 çay bardağı ılık su
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya (2 tatlı kaşığı kuru maya)
25 gr. eritilip soğutulmuş tereyağı
aldığı kadar un (4-4,5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için;
yumurta sarısı
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (piştikten sonra sürmek için)


Yapılışı :
Balkabağı bir tencereye alınır, üzerine çıkacak kadar su eklenip haşlanır. Haşlanan kabağın suyu süzülür, çatalla ezilip püre yapılır ve soğumaya bırakılır.
Kuru maya şekerle birlikte suda eritilir ve 10 dakika kadar bekletilir. (İnstant maya kullanırsanız doğrudan unla da karıştırabilirsiniz.) Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır, mayalı karışım, tuz, eritilmiş tereyağı ve balkabağı püresi eklenip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur, gerekirse un ilave edilir. Hazırlanan hamurun üzeri streç film ile kaplanıp iki katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanmış hamur 10 eşit bezeye bölünür, bezeler hafif unlanmış zeminde yuvarlanır, pürüzsüz toplar oluşturulur. Hamurun ortasından başlayarak yukarıdan aşağıya doğru keskin bir bıçak yardımıyla 8 adet kesik yapılır. Oluşan kesikler parmakla hafif bastırılıp çukurlaştırılır ve şekil verme işi tamamlanır. Diğer bezeler de aynı şekilde hazırlanıp bir süre tepside mayalandırılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcakken üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı (Parlak görünüm için) sürülür. Üzerlerine domates sapı, vb. batırılarak kabak görünümü verilir. (Ben şeker hamuru kullandım.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages