SUSAMLI KURABİYE - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Ocak 2014 Çarşamba

SUSAMLI KURABİYE

SUSAMLI KURABİYE 

 



malzemeler

  • 1 su bardak portakal suyu
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak tere yag erimis
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 su bardak susam
  • 3 yemek kasik nisasta
  • yarim kabartma tozu
  • 1 tane yumurta sarisi
  • aldigi kadar un
üzerine 
  • 1 yumurta beyazi 
  • 1 su bardak kadar susam
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine erimis tereyag ,sivi yag,toz seker ve portakal suyunu katin .
  • 1 tane yumurta sarisini da katip karistirin.
  • Susammi ,nisasta ,kabartma tozu ve unu yavas yavas katip yugurun .
  • Hamurumuz yumusak bir hamur olmali unu birden bosaltmayin azar azr katip yugurun.
  • normal bir kurabiye hamuru bigi olmali.
  • Kücük parcalar kopartip yuvarlayin .
  • Önce yumurtanin beyazina sonra susama batirip tepsinize siralayin kurabiyeleri
  • 1,5 tepsi cikiyor bu tarifden 180 derecede pisirin afiyetler olsun.
  • Bu tarifi bir yunanistanli bir arkadasimdan aldin onlar icersine portakal suyu degil likör veya tatli ickilerden katiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages