Kandil Simidi







Tarif  Portakal Ağacı 'ndan alınmıştır.



Malzemeler :



  • 250 gr tereyağ veya margarin


  • 2 yemek kaşığı sirke


  • 3 yemek kaşığı toz şeker


  • 2 yumurta ( akları üzerine sürülmek için ayrın)


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • ?1 çay bardağı sıvıyağ


  • 2 çay kaşığı mahlep


  • aldığı kadar un


  • Üzeri için susam,çörekotu

Yapılışı : Yumurta akları ve susam hariç tüm malzemeyi yoğurup hamur elde edin.İstediğiniz şekli verip tepsiye dizin.Üzerine yumurta akı ve susam serpip 180 c fırında kızarana kadar pişirin.



Afiyet Olsun ...






?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top