Woow Ramazan Oruç Piliç Kebabi Tarifi Özel 2017 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Mayıs 2017 Cuma

Woow Ramazan Oruç Piliç Kebabi Tarifi Özel 2017

Ramazan sofralarının olmazsa olmazlarından tavuk yemeklerine bu kez bir kebap ile devam ediyoruz. En hızlı ve leziz piliç kebap tarifini çok ama çok beğeneceksiniz.

Piliç Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
800 gr Piliç (gögüs kismi)
40 gr margarin
100 gr Sogan
1 iri dis Sarmisak
200 gr Domates
50 gr Dolmalik biber
100 gr Mantar
4 corba kasigi Krema
1 tatli kasigi Tuz 1/2 tatli kasigi Karabiber
2 bardak Su 1/2 adet Limon

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak pilicin gögüs kismindaki derileri alip, atin. Gögüs etini iri
kusbasi dograyin.
Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Sarmisagi ayiklayip, ince
kiyin.
Domatesi, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar
biçimi dograyin. Dolmalik biberin sap ve çekirdekli kisimlarini alip, atin.
Biberi serit biçiminde kesin.
Mantarlarin büyük olanlarini dörde, orta boy olanlarini ikiye kesin.
Saplarinin uçlarini kesip, atin. Küçük mantarlari, saplarinin uç kisimlarini
kesip attiktan sonra, bütün olarak birakin. Mantarlari içine biraz tuz atilmis
ve 1/2 limon konmus bol suda yumusamaya baslayincaya kadar -yaklasik
1/2 saat- haslayin. Süzdürüp, bir kenara alin.
Yagi genisçe bir tencerede orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca piliç
parçalarini ilave edin. Atesi açin. Piliç parçalarini bir kevgirle sik sik
karistirarak, 3-4 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.
Sogan, sarmisak, dolmalik biber ve mantari ilave edin. Sik sik karistirarak,
3-4 dakika daha pisirin. Tuzunu ve biberini serpin.Domatesi serpistirin.
Ara sira karistirarak birkaç dakika daha pisirin. Kremasini ilave edin.
Ardindan suyunu verin.
Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Piliçleri, agir ateste 15-20
dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira

tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini 10 dakika daha uzatin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages