Leziz Bolonez Soslu Spagetti Tarifi ( Makarna ) - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Şubat 2020 Çarşamba

Leziz Bolonez Soslu Spagetti Tarifi ( Makarna )

İşte size italyanların geleneksel lezzeti makarna, erişte ve mantı gibi haşlanarak yapılan hamur işlerine antrenmanlı olan Türk mutfağında da kolayca kendine yer edinmeyi başarmış bir lezzettir.

Makarna kolay görünmesine rağmen, bir takım temel prensiplere uygun şekilde yapılmazsa, yapış yapış, erimiş, hamurlaşmış bir yemek çıkar ortaya ve ne göze ne de damağa hitap etmez.



Makarnayı fokur fokur kaynayan, tuzlu, sıvı yağlı, bol suda haşlamak önemlidir. Tencerenin derin olması ve bol su kullanılması,makarnaların rahat rahat, sıkışmadan pişmesini sağlar. Az suda haşlanan makarnalar, birbirine yapışır ve eşit şekilde pişmez. Tuz, suyun kaynama derecesini yukarı çektiğinden iyiden iyiye sıcak bir haşlama suyu elde etmenizi sağlar. Bir parça yağ da makarnaların birbirine yapışmamasını, ayrı ayrı ve diri görünümde kalmasını sağlar. İyi bir makarna, “Al Dente” dediğimiz kıvamda, yani biraz az pişmiş, başka bir deyişle, diri olmalıdır. Al Denteusulü pişmiş makarna, çok pişmiş makarna kadar kan şekerini yükseltmez. Ayrıca, Al Dente usulü pişmiş makarna, midede öğütülürken daha fazla enerji harcandığından, çok pişmiş makarna kadar kilo aldırmaz.


Makarna aslında boş bir tuval gibidir. Onu renklendirmek, lezzetlendirmek tamamen yaratıcısının vizyonuna bağlıdır. Çok çeşitli soslarla yapacağınız makarnaları, salata eşliğinde misafirlerinize sunabilir, yaratıcılığınızla herkesi şaşırtabilirsiniz.

Spagetti Bolognese, klasik bir kıymalı makarna yorumudur. Kendi ekleme, çıkarmalarınızla küçük değişiklikler yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here