VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Kasım 2014 Cuma

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>



VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Yapımı pratik, sunumu şık bir muhallebi ...Tang veya taze sıkılmış meyve suyu kullanabilirsiniz...


·         MALZEMELER:

·         MUHALLEBİSİ İÇİN:

·         1 litre süt

·         2 çorba kaşığı tepeleme un

·         2 çorba kaşığı tepeleme nişasta

·         1 su bardağı toz şeker

·         1 paket vanilya

·         1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)

·         VİŞNELİ SOS:

·         2 su bardağı vişne suyu

·         2 çorba kaşığı tepeleme nişasta

·         1 çay bardağı toz şeker

·         ARA BİSKÜVİ İÇİN:

·         10-12 adet kakaolu bisküvi

·         YAPILIŞI:

·         İlk önce vişne sosumuzun malzemelerini bir tencereye alıp, güzelce karıştıralım.

·         Altını yakıp, orta hararetli ateşte karıştırarak pişirelim.

·          Eğer koyu olmuşsa vişne suyu veya su ekleyelim.

·         Yada sıvı olmuşsa yeteri kadar nişastayı az su ile çırpıp, katalım.( Hepimizin kullandığı kaşık ölçüleri farklı olduğundan bu bilgileri veriyorum.)

·         Kaselerimizi suyla ıslatıp, fazla sularını süzelim.

·         Pişen sosumuzu kaselere paylaştıralım.( Kasenizin büyüklüğüne göre sayısı değişebilir.8-9 adet olabilir) Üzerlerine bisküviyi yerleştirelim.

·         Beyaz muhallebinin malzemelerini damla sakızı hariç bir tencereye koyup, orta hararetli ateşte pişirelim. Pişmesine yakın dövülmüş damla sakızını ilave edelim.


·         İLK SICAKLIĞI ÇIKTIĞINDA KASELERE PAYLAŞTIRALIM. BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINA İYİCE SOĞUMALARI İÇİN KALDIRALIM.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here