VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Yapımı pratik, sunumu şık bir muhallebi ...Tang veya taze sıkılmış meyve suyu kullanabilirsiniz...
· MALZEMELER:
· MUHALLEBİSİ İÇİN:
· 1 litre süt
· 2 çorba kaşığı tepeleme un
· 2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 paket vanilya
· 1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
· VİŞNELİ SOS:
· 2 su bardağı vişne suyu
· 2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
· 1 çay bardağı toz şeker
· ARA BİSKÜVİ İÇİN:
· 10-12 adet kakaolu bisküvi
· YAPILIŞI:
· İlk önce vişne sosumuzun malzemelerini bir tencereye alıp, güzelce karıştıralım.
· Altını yakıp, orta hararetli ateşte karıştırarak pişirelim.
· Eğer koyu olmuşsa vişne suyu veya su ekleyelim.
· Yada sıvı olmuşsa yeteri kadar nişastayı az su ile çırpıp, katalım.( Hepimizin kullandığı kaşık ölçüleri farklı olduğundan bu bilgileri veriyorum.)
· Kaselerimizi suyla ıslatıp, fazla sularını süzelim.
· Pişen sosumuzu kaselere paylaştıralım.( Kasenizin büyüklüğüne göre sayısı değişebilir.8-9 adet olabilir) Üzerlerine bisküviyi yerleştirelim.
· Beyaz muhallebinin malzemelerini damla sakızı hariç bir tencereye koyup, orta hararetli ateşte pişirelim. Pişmesine yakın dövülmüş damla sakızını ilave edelim.
· İLK SICAKLIĞI ÇIKTIĞINDA KASELERE PAYLAŞTIRALIM. BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINA İYİCE SOĞUMALARI İÇİN KALDIRALIM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder