Çok hafif bir tatlıdır:))
GÜL SULU MUHALLEBİ
·         MALZEMELER:
·         7 su bardağı süt
·         2 su bardağı şeker
·         1 su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası, geri kalanı unla tamamla
·         4 Çorba kaşığı gül suyu
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 poşet krem şanti
·         1 su bardağı süt
·         bol Hindistan cevizi
·         YAPILIŞI
·         Gül suyunun dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim.
·         Gül suyunu ekleyelim ve 1 taşım daha kaynatalım .
·         ISLATILMIŞ borcama döküp soğutalım.
·         Krem Şantiyi sütle kabarıncaya kadar çırpalım.
·         Muhallebinin üzerine krem şantiyi yayalım. 
·         En üstüne Hindistan cevizini üzeri kapatacak şekilde bolca döküp serpelim.
·         Dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapalım 
·         AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder