Çok hafif bir tatlıdır:))
GÜL SULU MUHALLEBİ
· MALZEMELER:
· 7 su bardağı süt
· 2 su bardağı şeker
· 1 su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası, geri kalanı unla tamamla
· 4 Çorba kaşığı gül suyu
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 poşet krem şanti
· 1 su bardağı süt
· bol Hindistan cevizi
· YAPILIŞI
· Gül suyunun dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim.
· Gül suyunu ekleyelim ve 1 taşım daha kaynatalım .
· ISLATILMIŞ borcama döküp soğutalım.
· Krem Şantiyi sütle kabarıncaya kadar çırpalım.
· Muhallebinin üzerine krem şantiyi yayalım.
· En üstüne Hindistan cevizini üzeri kapatacak şekilde bolca döküp serpelim.
· Dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapalım
· AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder