KARTOPU ( KURU YEMİŞLİ)
Çok hafif bir sütlü tatlı....kuru yemişli ayrı bir tat oldu..daha önce iç malzeme olarak muz dilimleri kullanmıştım...hepside ayrı lezzetteler...
· MALZEMELER:
· 125 gr tereyağı veya margarin
· 1 su bardağı un
· 1 su bardağı şeker
· 3 su bardağı süt
· 1 paket vanilya
· 1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
· İÇİ İÇİN:.
· İri çekilmiş ceviz veya fındık veya antep fıstığı
· ÜZERİ İÇİN:
· Hindistan cevizi
· YAPILIŞI:
· Tencereye yağı alıp eritiniz..
· İçine unu ilave ediniz..
· Kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavurunuz
· Süt, şeker dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
· Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırınız.
· Elinizle şekil verecek kıvama geldiğinde limon büyüklüğünde parçalar koparınız.( Hamur elinize yapışıyorsa ya elinize hindistan cevizi alınız veya elinizi hafif su ile ıslatınız).
· Avucunuzun içinde açıp,içine iç malzemeden koyup kapatınız.
· Oval şekil veriniz.
· Ve her yanını Hindistan cevizine bulayınız.
· AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder