ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ
Bu harika lezzeti sizlerle paylaştığım için çok mutluyum. Yapımı inanılmaz kolay. Çat kapı gelen misafirlere veya gecenin bir vakti tatlı krizi tuttuğunda dahi yapabilirsiniz.Tam bir yaz tatlısı :) Şeftali sosu kullandım ama kayısı,çilek, vişne; kışın ise portakal, mandalina vs. sosu da kullanılabilir.Tüm malzeme oranları tamdır. Şekerin ölçüsü ise kıvamındadır. Israrla denemenizi öneriyorum :) Sevgilerimle...
· MALZEMELER:
· 1 litre süt
· 3 yemek kaşığı tepeleme un
· 6 yemek kaşığı toz şeker
· 1 paket vanilya
· 1 paket damla sakızı
· SOSU İÇİN:
· 2 adet iri boy şeftali
· 2 yemek kaşığı pudra şekeri
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye, süt, şeker ve unu alalım.
· Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirelim.
· Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edelim. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)
· Muhallebimiz göz göz olunca ateşin altını kısalım ve 1-2 dakika daha pişirelim.
· Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştıralım.
· Oda ısısında soğumaya bırakalım.
· SOSUN YAPILIŞI:
· Şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyalım.
· Rendenin kalın tarafıyla şeftalileri rendeleyelim.
· Üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyelim.
· Küçük bir tencerede kısık ateşte, şeftaliler pişip, hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
· Soğumaya bırakalım.
· Soğuyan muhallebinin üzerine şeftali sosunu paylaştıralım.
· Ben nane yaprakları ve kabuğu ile minik doğranmış şeftali ile servis yaptım.
· AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder